Η Mercedes κατήργησε την EQC και βλέπει ισχνή ζήτηση για τα ηλεκτρικά της μοντέλα

Σχετικά άρθρα

Σιωπηλά, δίχως να ανακοινώσει κάτι, η Mercedes κατήργησε από τη γκάμα της την EQC, το πρώτο της ηλεκτρικό SUV. Η παραγωγή του μοντέλου σταμάτησε από τον περασμένο Μάιο και η εταιρία δεν έχει κάνει γνωστούς τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να καταργήσει το εν λόγω μοντέλο, με την λογική να λέει πως οι χαμηλές πωλήσεις λειτούργησαν νομοτελειακά για την διακοπή της παραγωγής του.

Η EQC δεν είναι το μοναδικό μοντέλο της Mercedes που αντιμετωπίζει ισχνή ζήτηση, μιας και το σύνολο των ηλεκτρικών της EQ μοντέλων δεν σημειώνουν τις πωλήσεις που περίμενε η γερμανική εταιρία στις Η.Π.Α.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι αντιπρόσωποι της Mercedes στις Η.Π.Α χρειάστηκαν, κατά μέσο όρο τον Σεπτέμβριο, 82 ημέρες για να πουλήσουν ένα EQ μοντέλο, χρόνος πολύ μεγαλύτερος από τον μέσο όρο των 57 ημέρων των premium εταιριών, με την BMW να έχει μέσο όρο 38 ημερών και η Audi 46 ημερών.

Το τρίτο τρίμηνο του 2023, η Mercedes είδε τις πωλήσεις των ηλεκτρικών της μοντέλων να μειώνονται κατά 55% συγκριτικά με το δεύτερο τρίμηνο, από 2.456 μονάδες σε 1.100 μονάδες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Genesis G80 EV Magma Concept

Στο περίπτερο της Genesis στην έκθεση του Πεκίνου βρίσκεται το G80 EV Magma Concept, με το πρωτότυπο να ξεχωρίζει από το νέο bodykit κατασκευασμένο...