Mitsubishi: Παρουσίασε το D:X Concept και τερματίζει τη παραγωγή στη Κίνα

Σχετικά άρθρα

To D:X Concept είναι το κύριο έκθεμα της Mitsubishi στην έκθεση κινητικότητας της Ιαπωνίας. Πρόκειται για ένα εξαθέσιο τετρακίνητο minivan, με αυξημένη απόσταση από το έδαφος, που θα μπορούσε να μας δείχνει την επόμενη γενιά του Delica.

Το πρωτότυπο συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός off-roader, όπως η ψηλή ανάρτηση, οι προστατευτικές πλάκες μπροστά και πίσω, τα πλαϊνά σκαλοπάτια και η τετρακίνηση, με χαρακτηριστικά minivan, όπως οι συρόμενες πόρτες και η σχεδόν επίπεδη οροφή, για να μεγιστοποιήσει τον χώρο στο εσωτερικό.

Μια μπροστινή κάμερα στέλνει βίντεο στη μεγάλη οθόνη που είναι τοποθετημένη στο ταμπλό, δίνοντας την ψευδαίσθηση ενός διευρυμένου παρμπρίζ. Επιπλέον, υπάρχουν μικρές οθόνες ενσωματωμένες στις μπροστά κολόνες που προβάλουν την εικόνα που καταγράφουν οι κάμερες που έχουν αντικαταστήσει τους πλαϊνούς καθρέπτες.

Τα καθίσματα είναι επενδυμένα με δέρμα, με τα μπροστά να περιστρέφονται κατά 180 μοίρες. Υπάρχουν ηχεία της Yamaha τοποθετημένα σε κάθε προσκέφαλο, με το αυτοκίνητο να παίρνει κίνηση από έναν plug-in υβριδικό κινητήρα, για τον οποίο η Mitsubishi δεν αποκάλυψε τεχνικές λεπτομέρειες.

Στις σχετικές ειδήσεις η Mitsubishi επιβεβαίωσε την είδηση πως αποχωρεί από την κινεζική κοινοπραξία της με την GAC, ενώ θα πουλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα έχουν αναπτυχθεί και θα παράγονται από την Renault, αλλά θα φέρουν τα δικά της σήματα. Για τον σκοπό αυτό θα επενδύσει 200 εκατ. ευρώ στην Ampere, στη νεοσύστατη επιχείρηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Renault, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει τη θέση της στην Ευρώπη και σε άλλες αγορές.

Η Mitsubishi που έχει σταματήσει την παραγωγή των μοντέλων της στη Κίνα από τον περασμένο Μάρτιο, θα μεταβιβάσει το μερίδιό της -50%- που κατέχει στη κοινοπραξία GAC Mitsubishi στην εταιρία Guangzhou Automobile (GAC).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...

Genesis G80 EV Magma Concept

Στο περίπτερο της Genesis στην έκθεση του Πεκίνου βρίσκεται το G80 EV Magma Concept, με το πρωτότυπο να ξεχωρίζει από το νέο bodykit κατασκευασμένο...

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...