Mόνο ηλεκτρικό το Jeep Wrangler από το 2028

Σχετικά άρθρα

Μετά από πολύμηνη απεργία, η Stellantis και η UAW κατέληξαν σε μια προσπάθεια συμφωνίας για νέο συμβόλαιο στις 28 Οκτωβρίου, με τα μέλη της UAW -που εργάζονται στις Dodge, Jeep, Ram και Chrysler- να πρέπει να επικυρώσουν τη συμφωνία.

Λίγες ημέρες αργότερα, όμως, έγιναν γνωστά κάποια νέα σχετικά με την παραγωγή οχημάτων και τα χρονοδιαγράμματα τους. Πιο συγκεκριμένα και ξεκινώντας με τη τρέχουσα γενιά του Jeep Wrangler (JL), το οποίο σήμερα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Stellantis στο Τολέδο της πολιτείας του Οχάιο στην Αμερική, αυτή θα παραμείνει στην αγορά μέχρι το 2028.

Η αμερικάνικη εταιρία θα φέρει μια αναβαθμισμένη έκδοση του plug-in υβριδικού συνόλου (4xe) του Wrangler το 2025, με την Jeep να παρουσιάζει την επόμενη γενιά του off-roader το 2028. Η συμφωνία της UAW δείχνει ότι η παραγωγή του νέου Wrangler (J70) θα ξεκινήσει το 2028 και θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά με αμιγώς ηλεκτρικά σύνολα, δύο στον αριθμό.

Το ένα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό με μέσο αποθήκευσης μια μπαταρία, ενώ το άλλο θα χρησιμοποιεί έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης ως range extender, καθώς δεν υπάρχει καμία αναφορά για μια έκδοση με κινητήρα εσωτερικής καύσης ή plug-in υβριδικό.

Συνεχίζοντας, τα Jeep Wagoneer και Grand Wagoneer θα συνεχίσουν με τη τρέχουσα γενιά τουλάχιστον μέχρι το 2028, με μια ανανέωση στα μέσα του κύκλου ζωής να έχει προγραμματιστεί για το 2025. Η συμφωνία της UAW δείχνει ότι μια ηλεκτρική έκδοση με range extender κινητήρα θα γίνει διαθέσιμη κατά το facelift του μοντέλου, ενώ η ηλεκτρική έκδοση των Wagoneer/Grand Wagoneer θα βγει στην αγορά το 2027.

Μιλώντας για το Grand Cherokee, η 5θέσια έκδοση του θα καταργηθεί το 2027, ενώ η παραγωγή της 7θέσιας έκδοσης να διαρκεί μέχρι το 2028. Το facelift του μοντέλου -στα μέσα του κύκλου ζωής του- έχει προγραμματιστεί για το 2024, με τη νέα γενιά του μοντέλου θα παρουσιάζεται το 2027 και θα προσφέρεται με υβριδικούς και ηλεκτρικούς κινητήρες.

Τέλος, σε ότι αφορά το Dodge Durango. Θα κατασκευάζεται παράλληλα με το Grand Cherokee στο εργοστάσιο Detroit Assembly Complex, με την τρέχουσα γενιά του να συνεχίζεται μέχρι το 2025, με τη νέα γενιά να έχει προγραμματίζεται για το 2026. Θα προσφέρεται με τα ίδια κινητήρια σύνολα με το Grand Cherokee.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...