Η GM πιστεύει πως θα καταφέρει μέσα στο 2024 να σταματήσει να χάνει χρήματα από τα ηλεκτρικά

Σχετικά άρθρα

Η GM εξακολουθεί να χάνει χρήματα από την πώληση κάθε ηλεκτρικού μοντέλου της, αλλά αυτό πιστεύει πως θα αλλάξει από το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Σύμφωνα με τον Paul Jacobson, ανώτατο οικονομικό στέλεχος της αμερικάνικης εταιρίας, τα ηλεκτρικά τους μοντέλα θα έχουν κέρδη εξαιτίας της αύξησης του όγκου παραγωγής σε συνδυασμό με μειώσεις στο κόστος των μπαταριών. Η GM αναμένει να μειώσει το κόστος των πρώτων υλών κατά περισσότερα από 4.000 δολάρια ανά αυτοκίνητο το 2024, συγκριτικά με φέτος.

Έως το 2025 η GM έχει θέσει ως στόχο να επιτύχει περιθώριο κέρδους περίπου 5%-6% από τις πωλήσεις των ηλεκτρικών της μοντέλων, με τον Jacobson να υπογραμμίζει τις στρατηγικές επενδύσεις της εταιρείας σε εγκαταστάσεις παραγωγής μπαταριών ως βασικές προετοιμασίες για την κλιμάκωση της παραγωγής, τονίζοντας ότι αυτές οι προσπάθειες είναι απαραίτητες για τη μελλοντική επιτυχία της GM.

Η GM διατηρεί την δέσμευσή της να έχει την ικανότητα να κατασκευάζει 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Βόρεια Αμερική μέχρι το τέλος του 2025.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...