Συγκλονιστικό video από το τροχαίο στο Πέραμα: “Αλέξανδρε δεν έχω πόδια”

Σχετικά άρθρα

Σοκαριστικό είναι το video που κατέγραψε η νεαρή συνοδηγός από το τροχαίο που σημειώθηκε τα ξημερώματα των Χριστουγέννων στο Πέραμα, που είχε αποτέλεσμα ο 28χρονος οδηγός να χάσει το ένα του πόδι ενώ η 22χρονη συνοδηγός να χάσει και τα δύο της άκρα.

Η 22χρονη Ηλιάνα κατέγραψε σε βίντεο μέσα από το αμάξι την ώρα της σύγκρουσης. Η εικόνα κόβει την ανάσα. Η ίδια μιλώντας μέσα από το νοσοκομείο, περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε, ενώ παραδέχεται ότι ο 28χρονος έτρεχε με 210 χλμ/ώρα.

Όπως μετέδωσε το Mega, η νεαρή συνοδηγός τραβούσε video και κατέγραψε τη στιγμή που το αυτοκίνητο κινείται με 210 χλμ/ώρα στη Λεωφόρο Σχιστού. Το ΙΧ εξετράπη της πορείας του και καρφώθηκε στις προστατευτικές μπάρες. H 22χρονη, μέσα από το νοσοκομείο, μίλησε στο Mega και περιέγραψε το τροχαίο.

Τρέχαμε. Χάσαμε τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Του έφυγε μία φορά η μούρη. Εγώ από εκεί η αλήθεια είναι ότι κατάλαβα ότι θα φύγουμε. Έφυγε και δεύτερη φορά η μούρη και σκάσαμε πάνω στη νησίδα.

Με το που σκάσαμε πάνω στη νησίδα ήταν όλα τόσα ακαριαία. Μου λέει ο Αλέξανδρος: ”Ηλιάνα, πρέπει να τα έχω κόψει όλα”. Κοιτάω κάτω, παίρνω τα πόδια μου και λέω “Αλέξανδρε, δεν έχω πόδια”.

Στη συνέχεια η νεαρή, μητέρα ενός παιδιού δύο ετών, αναφέρει:

Υπάρχει και η στροφή, αλλά αν δεν ήταν 210 χιλιόμετρα και ήταν 110 ίσως και εγώ τώρα να είχα και τα δύο μου πόδια θα ήμουν καλύτερα.

Τρέχαμε, τρέχαμε πολύ“, θα πει, σε έναν δρόμο γεμάτο στροφές. Το κόκκινο Seat Ibiza ξέφυγε της πορείας του και για κακή τους τύχη έπεσε στο σημείο που ενώνονται οι μπάρες. Αποτέλεσμα; Οι λάμες να περάσουν μέσα στο όχημα, ακρωτηριάζοντας τα κάτω άκρα τους.

Εμένα δεν μπήκε καμία λάμα στα πόδια. Εμένα μου τα ξύρισε. Μου τα ξερίζωσε. Δεν είχα πόδια, τα σήκωνα τα πόδια μου. Και το κινητό που έκλεισε μετά το μπαμ. Το δικό μου το κινητό το βρήκε η μαμά.

Η Ηλιάνα τα θυμάται όλα. Θυμάται τη σύγκρουση, το πρώτο σοκ, τη στιγμή που, όπως λέει, η λάμα ξερίζωσε τα πόδια της, τα λεπτά που έδινε κουράγιο στον Αλέξανδρο να μην χάσει τις αισθήσεις του και την ίδια να προσπαθεί να κρατήσει την ψυχραιμία της και να καλέσει Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ.

Το κινητό του Αλέξανδρου του έβγαλε “μάλλον έχετε εμπλακεί σε κάποιο τροχαίο. Θέλετε βοήθεια;” Κι εκεί φωνάξαμε ναι. Ο Αλέξανδρος ήταν πανικοβλημένος, πήρα το κινητό και είπα “είμαστε εκεί, προς αυτήν την μεριά. Κάλεσα Πυροσβεστική και ασθενοφόρο, έλεγα δεν έχω πόδια. Και μου λέει ένας που ήταν εκεί δίπλα μου, κοπελιά δεν γίνεται να μην έχεις πόδια. Και του τα σηκώνω και του τα δείχνω. Να τα.

Μου είπαν ότι ζητούσα κι έλεγα Γωγώ στην εντατική. Η Γωγώ είναι η κόρη μου. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα και φώναξα το παιδί μου, το παιδί μου.

“Φορούσα ζώνη κανονικά”

Ήταν τελείως τυχαία η στιγμή που τράβηξα. Η προηγούμενη στιγμή ήταν που χορεύαμε στο μαγαζί με τον αδελφό μου. Εκείνη η στιγμή ήταν αλήθεια τυχαία. Φορούσαμε ζώνη κανονικά. Αν δεν φορούσαμε ζώνη, δεν θα μιλούσαμε αυτήν την ώρα.

Σήμερα ο 28χρονος Αλέξανδρος έχει χάσει το ένα πόδι και παλεύει να σώσει το άλλο. Η 22χρονη Ηλιάνα μιλά μέσα από τη ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) έχοντας πλήρη επίγνωση πως έχει ακρωτηριαστεί μέρος και των δύο ποδιών της.

Έρχεται η ψυχίατρος και προσπαθούσε να μου πει ότι δεν έχω πόδια. Και την βγάζω από τη δύσκολη θέση και της λέω “κοίτα το ξέρω ότι δεν έχω πόδια”. Παθαίνει εγκεφαλικό. Αφού εγώ τα κρατούσα, το ξέρω ότι δεν έχω πόδια,

είπε η 22χρονη

Οι γιατροί ακρωτηρίασαν τα πόδια της 22χρονης συνοδηγού και το ένα του 28χρονου οδηγού. Ο πατέρας του, μιλώντας στον Alpha, ανέφερε ότι οι γιατροί θα προχωρήσουν στον ακρωτηριασμό και του δεύτερου ποδιού. Όπως είπε:

Είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Έχει χάσει το δεξί του πόδι και προφανώς αυτή τη στιγμή θα γίνει ακρωτηριασμός και στο αριστερό. Η κοπέλα έχει χάσει και τα δύο της πόδια και ευελπιστούμε να αναρρώσουν χωρίς περαιτέρω προβλήματα. Η ζωή τους είναι στα χέρια του Θεού.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ο Σπύρος Πανόπουλος πουλά σκούπες και φαράσια

Το Chaos μπορεί να περιμένει μιας και ο Σπύρος Πανόπουλος έκανε γνωστό πως βγάζει στην αγορά σκούπες και φαράσια που έχει σχεδιάσει ο ίδιος. Τα...

Επίσημο: Εκτός Red Bull o Adrian Newey

Το πολυσυζητημένο διαζύγιο Red Bull-Adrian Newey είναι γεγονός, με την αυστριακή ομάδα να ανακοινώνει μόλις ότι ο 65χρονος Βρετανός μηχανικός και αξιότιμος σχεδιαστής της...