Ένα Civic “έλιωσε” από τον ήλιο με την Honda να μην καλύπτει τις ζημιές εντός εγγύησης

Σχετικά άρθρα

Ένα παράξενο περιστατικό σημειώθηκε στην Ατλάντα της πολιτείας της Τζόρτζια των Η.Π.Α, με τα πλαστικά καλύμματα των πλαϊνών καθρεπτών, τον μπροστινό προφυλακτήρας και άλλα πλαστικά διακοσμητικά ενός Honda Civic του 2022 να “λιώνουν” από τον ήλιο, με τα πλαστικά να παραμορφώνονται και το χρώμα να εμφανίζει φουσκάλες.

Το αυτοκίνητο ανήκει στη κόρη του Charles Goldberg, ο οποίος πήγε το αυτοκίνητο στην αντιπροσωπεία όπου τον ενημέρωσαν πως οι ζημιές δεν καλύπτονται από την εγγύηση. Όπως του εξήγησαν, η ζημιά προκλήθηκε επειδή οι ακτίνες του ηλίου αντανακλούσαν από το παράθυρο του σπιτιού, με αυτό να λειτουργούσε σαν μεγεθυντικός φακός.

Τα ενεργειακά τζάμια των σπιτιών έχουν σχεδιαστεί για να αντανακλούν την ενέργεια του ήλιου, διατηρώντας το εσωτερικό των σπιτιών πιο δροσερό, και σύμφωνα με τον αντιπρόσωπο, μερικές φορές η λάμψη που αντανακλάται από αυτά τα τζάμια είναι αρκετή για να λιώσει τα εξωτερικά πλαστικά ενός αυτοκινήτου. Επειδή όμως θεωρείται περιβαλλοντική ζημιά δεν καλύπτεται από την εγγύηση που προσφέρει η Honda στα αυτοκίνητά της.

Εκπρόσωπος της Honda δήλωσε:

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι το εστιασμένο ηλιακό φως μπορεί να θερμάνει επιφάνειες και να προκαλέσει ζημιές, ανάλογα με την ένταση και το χρόνο έκθεσης. Αυτού του είδους η ζημιά δεν είναι μεμονωμένη στα αυτοκίνητα ή μόνο στα αυτοκίνητα της Honda.

Εν ολίγοις, υπό τις κατάλληλες συνθήκες, αν και σπάνια, η ανακλώμενη ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει ζημιά και η εγγύηση της Honda δεν καλύπτει αυτές τις ζημιές.

Ο Goldberg δεν είναι ο μόνος που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα, αφού με μια απλή αναζήτηση στο Google βρήκε αρκετούς ακόμη ανθρώπους να παραπονιούνται πως τα Honda αυτοκίνητά τους “λιώνουν” από τον ήλιο. Έτσι δήλωσε πως θα υποβάλει καταγγελία.

ΠηγήWsbtv.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...