Πωλείται ένα υπερσπάνιο Audi Sport Quattro

Σχετικά άρθρα

Το Sport Quattro είναι ένα από τα πιο θρυλικά αυτοκίνητο της Audi, καθώς αποτελεί την έκδοση παραγωγής του αγωνιστικού Sport Quattro που έγραψε με χρυσά γράμματα την ιστορία του στο Group B.

Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 1983, έχοντας κοντύτερο μεταξόνιο κατά 320 χλστ. από το “απλό” Quattro, χαρακτηριστικό που του έδωσε το παρατσούκλι “κοντό Quattro”, ενώ επίσης ήταν ελαφρύτερο και ισχυρότερο. Εμφανισιακά, κυρίως στο μπροστινό μέρος, έχει αρκετές αλλαγές, με το σώμα του να είναι κατασκευασμένο από carbon-kevlar.

Η FIA απαιτούσε την παραγωγή τουλάχιστον 200 πολιτικών αυτοκίνητων για να επιτρέψει την συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα rally. Η Audi κατασκεύασε 214 και τα πούλησε έναντι περίπου 200.000 Γερμανικών μάρκων των καθένα.

Ο πεντακύλινδρος, υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας είναι ελαφρά υποκυβισμένος σε σχέση με το κανονικό Quattro, και από τα 2.144 κ.εκ έχει μειωθεί στα 2.133 κ.εκ, αποδίδοντας ωστόσο 306 άλογα και περίπου 350 Nm ροπής και συνδυαζόταν με μόνιμη τετρακίνηση φυσικά. Τα 100 χλμ/ώρα από στάση έρχονται σε μόλις 4,8 δευτερόλεπτα ενώ το μοντέλο διαθέτει τεχνολογίες όπως self-locking διαφορικά, ABS με προγράμματα κ.ά.

Το συγκεκριμένο είναι παραγωγής του 1984 και μέχρι σήμερα έχει διανύσει μόλις 8.806 χλμ. Θα βγει σε δημοπρασία στην Αριζόνα των ΗΠΑ και ο οίκος δημοπρασιών RM Sotheby’s που έχει αναλάβει την πώληση του του εκτιμά πως θα πουληθεί σε μια τιμή μεταξύ 575.000 και 700.000 δολαρίων.

ΠηγήRM Sothebys

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα