Όλοι οι ιδιοκτήτες της Porsche Carrera GT εξακολουθούν να μην μπορούν να οδηγήσουν τα αυτοκίνητα τους

Σχετικά άρθρα

Πέρυσι την άνοιξη η Porsche ανακάλεσε όλες τις Carrera GT που κατασκεύασε επειδή οι αρθρώσεις της ανάρτησης τους μπορείς να αποτύχουν λόγω μηχανικής καταπόνησης και διάβρωσης. Μάλιστα η εταιρία έδωσε σύσταση στους ιδιοκτήτες να σταματήσουν να τα οδηγούν επ’ αόριστον, μέχρι δηλαδή να γίνουν οι εργασίες επισκευής.

Περίμενες πως η εταιρία μέχρι σήμερα θα είχε επιδιορθώσει το πρόβλημα, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με την Porsche μάλιστα να μην έχει καταλήξει στη τελική λύση επιδιόρθωσης του προβλήματος, με εκπρόσωπό της να λέει πως ενδέχεται να περάσουν αρκετοί μήνες ακόμη μέχρι να γίνουν διαθέσιμα τα ανταλλακτικά, λέγοντας πως αυτό θα συμβεί κατά πάσα πιθανότητα το τρίτο τρίμηνο του 2024.

Αιτία της ανάκλησης είναι το γεγονός πως οι σφαιρικοί σύνδεσμοι (μπαλάκια) που συγκρατούν τους βραχίονες ελέγχου και στις τέσσερις γωνίες, ενδέχεται να σκιστούν.

Πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι οι σφαιρικοί σύνδεσμοι που συνδέουν τα εξαρτήματα της ανάρτησης ψαλιδιού στον μπροστινό και τον πίσω άξονα στις επηρεαζόμενες Carrera GT δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες αντοχής διάρκειας ζωής της Porsche.

Το χρησιμοποιούμενο υλικό (X46Cr13) δεν παρέχει επαρκή αντίσταση στη διάβρωση όταν εκτίθεται σε αλάτι και μηχανική καταπόνηση κατά τη διάρκεια ζωής. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ρωγμές ή σπασίματα στους σφαιρικούς συνδέσμους και κατά συνέπεια στα ψαλίδια της ανάρτησης.

ανέφερε τότε η Porsche στην ανακοίνωσή της.

Παρότι η Porsche δεν απαγορεύει ρητά τη χρήση της Carrera GT από τους ιδιοκτήτες, οι ασφαλιστικές εταιρίες, που είναι ενήμερες για την ανάκληση, υποστηρίζουν πως σε περίπτωση ατυχήματος, τυχόν αξιώσεις δεν θα καλυφθούν καθώς υπάρχει εντολή μη χρήσης του αυτοκινήτου.

ΠηγήJalopnik.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...