Ξεκίνησε η παραγωγή του Praga Bohema

Σχετικά άρθρα

Στα τέλη του 2022, η Praga παρουσίασε το νέο της hypercar, το οποίο ονομάζει Bohema, και σήμερα η τσέχικη εταιρία αναφέρει ότι ξεκίνησε η παραγωγή του στις εγκαταστάσεις της. Η συναρμολόγηση του Bohema γίνεται στο χέρι, με τις παραδόσεις των πρώτων αυτοκινήτων να έχουν προγραμματιστεί εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους.

Οι πρώτοι πελάτες του αυτοκινήτου, αξίας 1,36 εκατομμυρίων ευρώ, προσκλήθηκαν πρόσφατα να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις συναρμολόγησης της Praga για να δουν τη διαδικασία κατασκευής. Επιπλέον, οι πρώτοι πελάτες του Bohema είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις τελικές προδιαγραφές του Bohema, ενόψει της επίσημης αποκάλυψης του που έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2024.

Η τσέχικη εταιρία αναφέρει ότι οι αγοραστές του αυτοκίνητου θα μπορούν να “γράφουν” στη πίστα χρόνους συγκρίσιμους με ένα GT3 αγωνιστικό και μετά να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Ο Romain Grosjean, πρώην οδηγός της Formula 1 και νυν του πρωταθλήματος IndyCar, είχε ενεργό ρόλο στις δοκιμές εξέλιξης του Bohema.

Μηχανικά, ο κινητήρας του Bohema προέρχεται από το Nissan GT-R και είναι βελτιωμένος από την Litchfield. Αυτό σημαίνει ότι κάτω από το καπό υπάρχει ένας 3,8 λίτρων V6 twin-turbo και αποδίδει 710 ίππους στις 6.800 σ.α.λ., με τη ροπή να είναι στα 725 Nm, σταθερή από τις 3.000 έως τις 5.000 σ.α.λ.

Διάβασε αναλυτικά

Επίσημο: Praga Bohema με κινητήρα από Nissan GT-R, απόδοσης 700 ίππων

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...