Η Jaguar Land Rover επιβραδύνει την μετάβαση της στα ηλεκτρικά

Σχετικά άρθρα

Με τους καταναλωτές να μην στρέφονται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τον ρυθμό που περίμεναν οι αυτοκινητοβιομηχανίες και τα κράτη, η Jaguar Land Rover έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στα ηλεκτρικά μοντέλα, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά, μιας και πέρυσι είδε τις πωλήσεις τους να αυξάνονται κατά 68% σε 45.224 μονάδες στην Ευρώπη.

Το 2021 η Jaguar Land Roer είχε ανακοινώσει πως έως το 2026 θα λανσάρει στην αγορά 6 πλήρως ηλεκτρικά Land Rover, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος της Jaguar Land Rover, Adrian Mardell, δήλωσε πρόσφατα πως ο αριθμός αυτός μειώθηκε στα 4 μοντέλα. Πρόκειται για τα Range Rover Electric, Range Rover Sport Electric και δύο μικρότερα μοντέλα που θα βασίζονται στην EMA πλατφόρμα και θα αποτελέσουν τους ηλεκτρικούς διαδόχους των Range Rover Evoque και Range Rover Velar.

Το 2025 η Jaguar θα παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό GT, ενώ θα ακολουθήσει ένα δεύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο έναν χρόνο μετά. Η Jaguar Land Rover θέλει το 60% των ετήσιων πωλήσεών της έως το 2030 να είναι αμιγώς ηλεκτρικά, πριν αυξηθεί στο 100% έως το 2036.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...