Volkswagen ID.7 Tourer

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen παρουσίασε σήμερα το ID.7 Tourer, της wagon έκδοσης του ID.7. Το αυτοκίνητο έχει αεροδυναμικό συντελεστής οπισθέλκουσας 0,24 Cd (0,23 Cd η σεντάν έκδοση), με τον χώρο αποσκευών να ξεκινά από τα 605 λίτρα και να φτάνει έως τα 1.714 λίτρα.

Βασίζεται στην MEB πλατφόρμα και η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της VW στο Έμντεν της Γερμανίας. Όπως η σεντάν έκδοση του ID.7, έτσι και η Tourer θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, τις Pro και Pro S. Έχει μήκος 4,961 μέτρα, πλάτος 1,862 μέτρα, ύψος 1,536 μέτρα και μεταξόνιο 2,971 μέτρα.

Και οι δύο φέρουν έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 286 ίππων με 550 Nm ροπής, τοποθετημένος στον πίσω άξονα, με την Pro έκδοση να έχει μπαταρία χωρητικότητας 82 kWh (καθαρή χωρητικότητα 77 kWh) που προσφέρει αυτονομία 603 χλμ και υποστηρίζει φόρτιση DC 170 kW.

Η Pro S έκδοση φορά μπαταρία χωρητικότητας 91 kWh (καθαρή χωρητικότητα 86 kWh) που υποστηρίζει φόρτιση DC 200 kW και χαρίζει αυτονομία έως 685 χιλιόμετρα.

Στο εσωτερικό υπάρχει head-up display επαυξημένης πραγματικότητας στον βασικό εξοπλισμό που προβάλει τις πληροφορίες σε διαφορετική απόσταση. Για παράδειγμα, η ταχύτητα φαίνεται κοντά, ενώ οι ενδείξεις του συστήματος πλοήγησης μακριά.

Στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει οθόνη αφής 15″, φωτιζόμενα κουμπιά αφής για τη ρύθμιση του κλιματισμού και της έντασης ήχου, κρυφός φωτισμός και μεταλλικά διακοσμητικά. Η VW υποστηρίζει πως το ID.7 έχει το πιο προηγμένο σύστημα κλιματισμού της μάρκας μετά το Phaeton. Οι αεραγωγοί διαθέτουν μοτέρ για να μετακινούν τα πτερύγια κάθετα και οριζόντια, έτσι ώστε το σύστημα να μπορεί να διανέμει τον αέρα σε μια μεγάλη περιοχή της καμπίνας.

Επιπλέον το σύστημα υποστηρίζει φωνητικές εντολές και τεχνητή νοημοσύνη ChatGPT. Για παράδειγμα, ο οδηγός λέγοντας “Γεια σου IDA, τα χέρια μου είναι κρύα”, το σύστημα στέλνει ζεστό αέρα στα χέρια του οδηγού και ενεργοποιεί τη θέρμανση του τιμονιού.

Υπάρχουν καθίσματα με λειτουργίες μασάζ, με αυτά να μπορούν να εξοπλιστούν και με τη λειτουργία Climatronic, που χρησιμοποιεί αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας για την αυτόματη θέρμανση ή ψύξη.

Η μεγάλη πανοραμική ηλιοροφή φέρει γυαλί στο οποίο υπάρχει ένα στρώμα υγρών κρυστάλλων διασκορπισμένο σε πολυμερές, που επιτρέπει να εναλλάσσεται μεταξύ αδιαφανούς ή διαφανούς, είτε με το πάτημα ενός κουμπιού, είτε μέσω φωνητικής εντολής.

Το σύστημα Travel Assist περιλαμβάνει ενεργό cruise control και σύστημα υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας. Η τεχνολογία είναι σε θέση να ανιχνεύει τα όρια ταχύτητας και να προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα του αυτοκινήτου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...