Η Fisker σταματά τις άμεσες πωλήσεις στην Αμερική, συνεργάζεται με αντιπροσώπους

Σχετικά άρθρα

Η Fisker αποφάσισε να πάει κόντρα στην τάση των startups, ανακοινώνοντας ότι θα δημιουργήσει ένα μοντέλο συνεργασίας με διάφορους αντιπροσώπους στην αγορά της Αμερικής για να πουλά τα αυτοκίνητα της.

Σχολιάζοντας αυτήν την κίνηση, ο διευθύνων σύμβουλος, Henrik Fisker, είπε:

Όπως είδαμε καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023, η αγορά των EVs έχει αλλάξει δραματικά. Η Fisker μεταμορφώνει τις στρατηγικές της προσπάθειες εγκαθιστώντας τα κανάλια προσβασιμότητας και πωλήσεων της επωνυμίας που απαιτούνται για να ικανοποιηθεί η αυξανόμενη ζήτηση για το Fisker Ocean και να προετοιμαστεί για την κυκλοφορία πρόσθετων μελλοντικών μοντέλων.

Πιο συγκεκριμένα, η Fisker λέει ότι σκοπεύει να συνεργαστεί με έως και 50 αντιπροσωπείες στις ΗΠΑ και τον Καναδά, ενώ θα κάνει κάτι παρόμοιο και στην Ευρώπη. Ωστόσο, η Fisker στην Ευρώπη θα υιοθετήσει μια υβριδική στρατηγική, χρησιμοποιώντας αντιπροσώπους όσο και ένα μοντέλο απευθείας πώλησης στον καταναλωτή.

Η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία ισχυρίζεται ότι το νέο μοντέλο πωλήσεών της αποτελεί μέρος της στρατηγικής του “asset light”, ήτοι του να μην έχει πολλά περιουσιακά στοιχεία στο όνομα της, κάτι που θα τη βοηθήσει να επεκτείνει το δίκτυο πωλήσεων και παράδοσης με ταχύτερους ρυθμούς από ό,τι θα μπορούσε διαφορετικά. Όπου επιτρέπεται, οι αντιπρόσωποι της Fisker θα τιμολογούν χωρίς παζάρια.

Από την πλευρά τους, οι αντιπρόσωποι που θα συνεργαστούν με τη Fisker δεν θα υποχρεωθούν να κάνουν ακριβές αλλαγές στις εγκαταστάσεις τους, καθώς η τελευταία έχει αναπτύξει μια εταιρική ταυτότητα που είναι εύκολο να δημιουργηθεί. Με αυτόν τον τρόπο οι αντιπρόσωποι θα μπορούν να ξεκινήσουν την πώληση του Ocean το συντομότερο δυνατό.

Παρόλα αυτά, η Fisker υπόσχεται ότι θα συνεργαστεί με τους αντιπροσώπους για να δώσει έμφαση στην εμπειρία, την ικανοποίηση και την υποστήριξη των πελατών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κοντά στη πτώχευση η Fisker

Η Fisker ενδέχεται να χρειαστεί να υποβάλει αίτηση πτωχευτικής προστασίας εντός 30 ημερών, εάν δεν λάβει επαρκή ελάφρυνση από τους πιστωτές της και αρκετή...

Η Fisker μειώνει την τιμή του Ocean κατά 24.000 δολάρια!

Μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της κατάρρευσης των συζητήσεων της Fisker για συνεργασία με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, η αμερικάνικη εταιρία έκανε γνωστό σήμερα...