Η Fiat παρουσιάζει το 500 Tributo Trepiuno

Σχετικά άρθρα

Πριν ακριβώς 20 χρόνια και στην πρεμιέρα της έκθεσης της Γενεύης του 2004, η Fiat παρουσίασε στο περίπτερο της το Trepiuno, ένα concept που μας έδειχνε την πρόθεση της εταιρίας για την αναβίωση του ιστορικού 500.

Τρία χρόνια αργότερα, η Fiat αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του εν λόγω πρωτοτύπου που παραμένει στην παραγωγή ακόμα και σήμερα, 17 ολόκληρα χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία, έχοντας ξεπεράσει τις 3,2 εκατομμύρια πωλήσεις.

Θέλοντας να γιορτάσει τα 20 χρόνια από την πρεμιέρα του concept, η ιταλική εταιρία κάνει διαθέσιμη την επετειακή έκδοση Tributo Trepiuno του 500.

Το 500 Tributo Trepiuno θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή και θα διατίθεται μόνο από το τμήμα Heritage της Stellantis. Αισθητικά διακρίνεται από το ιδιαίτερο λευκό χρώμα, ίδιο που είχε το concept του 2004, τις νέες ζάντες, τις κόκκινες πινελιές στα πίσω φώτα, καθώς και τα παλιά σήματα της Fiat.

Περνώντας στο εσωτερικό, κυριαρχεί το καφέ χρώμα, που συνδυάζεται με το λευκό στο ταμπλό και τα καθίσματα, ενώ εκεί υπάρχουν σκίτσα του πρωτότυπου.

Μηχανικά δεν αλλάζει κάτι και κάτω από το καπό υπάρχει το υβριδικό σύνολο, που συνδυάζει τον 1.000άρη τρικύλινδρο FireFly βενζινοκινητήρα, με ένα ηλεκτροκινητήρα 12V BSG (Belt-intergrated Starter Generator) που τροφοδοτείται από μια μπαταρία λιθίου. Το σύνολο αποδίδει συνολικά 70 ίππους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...