Σημαντικά πιο δυνατό το νέο Tesla Model 3 Performance

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Tesla αποκάλυψε την ανανεωμένη έκδοση του Model 3, η γκάμα του οποίου αποτελείται από δύο εκδόσεις: τη βασική, που φέρει έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα και την Long Range η οποία διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν ανά άξονα).

Αυτό σημαίνει ότι από τη γκάμα του ανανεωμένου Model 3 έχει αφαιρεθεί η Performance έκδοση, που υπήρχε προηγουμένως. Ωστόσο, η αμερικάνικη εταιρία ετοιμάζεται για το νέο Model 3 Performance, καθώς έχουν ήδη διαρρεύσει μερικές φωτογραφίες αυτού, ώστε να κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Από αυτές βλέπουμε ότι το αυτοκίνητο έχει αεροτομή, νέες ζάντες 19″, κόκκινες δαγκάνες φρένων, μεγάλα δισκόφρενα και splitter στον μπροστινό προφυλακτήρα.

Σήμερα γίνονται γνωστά μερικά από τα χαρακτηριστικά του μοντέλου, με τα στοιχεία να διαρρέουν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Νότιας Κορέας. Το έγγραφο δεν έχει ακόμα επαληθευτεί, αλλά αναφέρει ότι στον πίσω άξονα θα υπάρχει ένας νέος ηλεκτροκινητήρας, με κωδική ονομασία 4D2 (διαφορετικός από το πίσω ηλεκτροκινητήρα του Model S Plaid, 5D2).

Αυτός θα αποδίδει 406 ίππους, με τον εμπρός να είναι ο ίδιος, απόδοσης 211 ίππων. Η συνδυαστική απόδοση του νέου Model 3 Performance ή Plaid, ή όπως αλλιώς ονομαστεί, δεν είναι ότι θα είναι στα 617 άλογα, ήτοι μια αύξηση 118 ίππων σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο επιδόσεων.

Η συνδυασμένη ισχύς δεν είναι πάντα το άθροισμα των μεμονωμένων ισχύων των ηλεκτροκινητήρων. Αυτοί θα μπορούσαν να έχουν διαφορετική σχέση μετάδοσης και η κατανομή ισχύος θα μπορούσε να δίνει διαφορετική τελική απόδοση. Επιπλέον, το έγγραφο που διέρρευσε υποδεικνύει επίσης ότι ο πίσω κινητήρας φτάνει στην μέγιστη απόδοση του του στα 110 χλμ/ώρα έναντι των 75,6 χλμ/ώρα που ίσχυε προηγουμένως.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...