Αποσύρθηκε η μήνυση κατά της πίστας της Laguna Seca

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές του χρόνου μια ομάδα κατοίκων της περιοχής γύρω από τη πίστα της Laguna Seca στο Monterey της Καλιφόρνια, κατέθεσε μήνυση εναντίων της πίστας, υποστηρίζοντας πως εξαιτίας αυτής παράγεται ηχορύπανση και κυκλοφοριακή συμφόρηση στη περιοχή.

Ωστόσο η ιδιοκτήτρια εταιρία της πίστας και το μη κερδοσκοπικό συμβούλιο εποπτών της κομητείας του Monterey, ήρθαν σε εξωδικαστική συμφωνία με την ομάδα κατοίκων που κατέθεσαν την μήνυση, αποσύροντας την μήνυση.

Μέρος της συμφωνίας είναι η ιδιοκτήτρια εταιρία της πίστας να προσλάβει έναν ακουστικό σύμβουλο για τη διεξαγωγή μελέτης ηχητικών επιπτώσεων, με την κομητεία να καλύπτει τις 75.000 δολάρια για τις αμοιβές των δικηγόρων που ασχολήθηκαν με την υπόθεση.

Ο διακανονισμός ορίζει επίσης πως η ιδιοκτήτρια εταιρία της πίστας θα λάβει μέτρα μετριασμού του θορύβου μόνο σε ότι προτείνει ο σύμβουλος και που επιτρέπονται βάσει κανονισμών και που θα κοστίσουν λιγότερο από 2 εκατομμύρια δολάρια.

Η πίστα λειτουργεί από το 1957 και οι κάτοικοι υποστήριζαν πως η πίστα δεν σέβεται τα καθορισμένα πρότυπα θορύβου, τους ισχύοντες νόμους περί ζωνών και τον Νόμο Περιβαλλοντικής Ποιότητας της Καλιφόρνια, ενώ δημιουργεί επίσης υπερβολική κίνηση στους γύρω δρόμους.

Η πίστα αποτελεί οικονομική πηγή για την περιοχή και το 2022 τα έσοδα από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε αυτή ξεπέρασαν τα 246 εκατ. δολάρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...