Ελλάδα: Η δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρωζώνη στη τιμή της αμόλυβδης

Σχετικά άρθρα

Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στους οδηγούς η αύξηση των τιμών στα καύσιμα, με την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να απέχει μία ανάσα από το φράγμα των 2 ευρώ. Σύμφωνα με την Eurostat η μέση τιμή της αμόλυβδης την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στην Ελλάδα στα 1,934 ευρώ, ενώ στην Ευρώπη το αντίστοιχο ήταν στα 1,759 ευρώ. Μάλιστα, προκύπτει ότι η Ελλάδα έχει την 2η θέση υψηλότερη τιμή στην Ευρωζώνη.

Ο Νίκος Παπαγεωργίου, Πρόεδρος πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων Αττικής είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του:

Οι φόροι είναι αυτοί που επιβαρύνουν την τιμή και βλέπουμε την τελική τιμή στα πρατήρια της Ελλάδας να είναι υψηλότεροι από ότι είναι στον μέσο όρο της Ευρώπης. Χαρακτηριστικά, στην Σλοβακία η τιμή της βενζίνης είναι στο 1,69 ευρώ. Οι τιμές στην Αυστρία είναι στο 1,54 το πετρέλαιο, η Βουλγαρία είναι στο 1,37 και η Τσεχία στο 1,55 ευρώ.

Τέλος, ο πρόεδρος πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων Αττικής εκτίμησε ότι οδεύοντας προς το Πάσχα η τιμή της βενζίνης αναμένεται να ανέβει περισσότερο και να σπάσει το φράγμα των 2 ευρώ στα περισσότερα ταμπλό των πρατηρίων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...