Ο όμιλος της McLaren (McLaren Group Holdings Limited, MGHL) επιβεβαίωσε σήμερα την επέκταση του διοικητικού της συμβουλίου, με τον διορισμό στελεχών που ευελπιστεί να προσφέρουν τη βαθιά εμπειρία τους στους τομείς της πολυτέλειας, της τεχνολογίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ανάμεσα στα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου βρίσκεται και ο Luca di Montezemolo.

Πιο αναλυτικά, το νέο διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από τα ακόλουθα μέλη:
- Αυτού Εξοχότης Jassem Al Zaabi (πρόεδρος ομίλου)
- Luca di Montezemolo
- Αυτού Εξοχότης Mariam Al Mheiri
- Kaj-Erik Relander
- Michel Combes
- Nick Collins
- Paul Walsh
- Pierre-Yves Roussel
- Torsten Gerd Muller-Otvos (πρώην CEO της Rolls-Royce, από το 2010 έως 2023)
Η επέκταση του διοικητικού συμβουλίου της MGHL έρχεται μετά την ανακεφαλαιοποίηση της McLaren από τον μέτοχό της, CYVN Holdings, ήτοι το επενδυτικό ταμείο που ανήκει στην κυβέρνηση του Άμπου Ντάμπι, η οποία επέτρεψε στην McLaren Automotive να αποπληρώσει πλήρως το δημόσιο ομόλογο και τις εκκρεμείς δανειακές της υποχρεώσεις.
Στόχος του νέου εννεαμελούς Δ.Σ. είναι η οραματική ηγεσία για να τροφοδοτήσει το επόμενο κεφάλαιο της McLaren, εστιάζοντας σταθερά στον στρατηγικό μετασχηματισμό της και την εξέλιξη της σε παγκόσμιο ηγέτη στα πολυτελή οχήματα υψηλών επιδόσεων.

Ο διορισμός του di Montezemolo έρχεται μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της McLaren Automotive από την επενδυτική εταιρεία CYVN Holdings με έδρα το Άμπου Ντάμπι, υπό την αιγίδα της βρετανικής McLaren Group Holdings Limited, τον Απρίλιο.
Η CYVN δήλωσε τον Απρίλιο ότι η στρατηγική της για την επιχείρηση αυτοκινήτων δρόμου της McLaren θα περιλαμβάνει την επέκταση σε “τομείς υψηλών επιδόσεων και πολυτελείας, θέτοντας ένα νέο σημείο αναφοράς για την αριστεία και μετατρέποντας την McLaren σε μια βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία υψηλών επιδόσεων στην παγκόσμια σκηνή”. Η CYVN συγχώνευσε την McLaren με την Forseven, μια βρετανική startup ηλεκτρικών αυτοκινήτων που επίσης της ανήκει.
Τον Μάιο ο Nick Collins διορίστηκε ως ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της McLaren Automotive, ο οποίος πλέον θα συνεργάζεται με τον di Montezemolo στο διοικητικό συμβούλιο. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος του McLaren Group, Paul Walsh, προστέθηκε επίσης στο ίδιο διοικητικό συμβούλιο.
Εν τω μεταξύ, η McLaren Racing και η μητρική της εταιρεία McLaren Group εξακολουθούν να ανήκουν κατά πλειοψηφία στο Mumtalakat, το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Βασιλείου του Μπαχρέιν.
