Volkswagen Polo R στην έκθεση της Γενεύης, Golf R το 2014

Σχετικά άρθρα

Ο επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της Volkswagen, Ulrich Hackenberg, σε πρόσφατες δηλώσεις του επιβεβαίωσε ότι το Polo R θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2013. Το αυτοκίνητο θα επηρεάζεται σημαντικά από το WRC Street concept και μηχανικά θα φορά τον 2,0-λιτρο turbo κινητήρα απόδοσης 225 ίππων. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει κοντά στα 6,0 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 241 χλμ/ώρα.

Σε ότι αφορά το Golf R, αυτό ακόμη βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης και αναμένεται να παρουσιαστεί είτε προς τα τέλη του 2013 είτε τις αρχές του 2014. Κάτω από το καπό του θα φορά τον 2,0-λιτρο TFSI EA888 κινητήρα, στην δυνατή του εκδοχή, απόδοσης κοντά στα 280 άλογα. Η κίνηση θα μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω του Haldex συστήματος τετρακίνησης ενώ θα είναι διαθέσιμο τόσο με 6-τάχυτο μηχανικό όσο και με 6-τάχυτο αυτόματο DSG κιβώτιο.

[Πηγή: Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...