Πρόστιμο €800.000 στην Uber από την Γαλλική Δικαιοσύνη

Σχετικά άρθρα

uber taxi paris (1)

Πρόστιμο ύψους 800.000 ευρώ επέβαλε η γαλλική Δικαιοσύνη στην Uber€, με την κατηγορία ότι η ειδική εφαρμογή UberPop παραβίαζε το νόμο. Η UberPop επέτρεπε σε κάθε κάτοχο άδειας οδήγησης να μισθώνει το ΙΧ αυτοκίνητό του ως ταξί, σε αντίθεση με την κανονική υπηρεσία της Uber, που συνεργάζεται μόνο με επαγγελματίες οδηγούς.

Η εφαρμογή, που αποσύρθηκε τον περασμένο Ιούλιο, είχε προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις από ανεξάρτητους οδηγούς ταξί στη Γαλλία, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για πλήρη απορύθμιση του επαγγέλματός τους. Το γαλλικό δικαστήριο επέβαλε χρηματική ποινή 800.000 ευρώ στην ίδια την εταιρεία, 30.000 ευρώ στον περιφερειακό διευθυντή της για την περιοχή της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, και 20.000 ευρώ στον προϊστάμενο των δραστηριοτήτων της στη Γαλλία. Όλα τα πρόστιμα ανεστάλησαν σε ποσοστό 50%. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση και εξέφρασε την απογοήτευσή της με τη δικαστική απόφαση.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που στελέχη της Uber οδηγήθηκαν σε δίκη, αν και η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει πλειάδα νομικών προβλημάτων από την ίδρυσή της το 2009, ενώ επεκτείνει τη δραστηριότητά της σε δεκάδες χώρες ανά την υφήλιο. Η Uber αντιμετωπίζει σειρά ρυθμιστικών θεμάτων σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Μόλις μία ώρα μετά την απόφαση του δικαστηρίου στο Παρίσι, γερμανικό εφετείο απέρριψε το αίτημα της εταιρείας για «ξεπάγωμα» της λειτουργίας της UberPop στη Γερμανία.

 

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...