Είναι τέχνη αυτό το Keith Haring Land Rover Defender;

Σχετικά άρθρα

land-rover-art-car-by-keith-haring

Έχουμε δει αρκετές φορές τα αυτοκίνητα να γίνονται ο καμβάς στα χέρια καλλιτεχνών αλλά τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα διχάζει. Το Land Rover που βλέπεις στις φωτογραφίες είναι έργο του Αμερικάνου καλλιτέχνη Keith Haring και σύντομα θα εκτεθεί στο Peterson Automotive Museum στο Λος Άντζελες.

Αρχικά θα σου πω λίγα λόγια τον Haring, ο οποίος έγινε γνωστός την δεκαετία του 1980. Η πρώτη του δουλειά σαν καλλιτέχνης ήταν σε μαυροπίνακα με κιμωλία στο μετρό της Νέας Υόρκης αλλά ταυτόχρονα έκανε και τοιχογραφίες, με μια δουλειά του, το Crack is Wack, να προστατεύεται από την πολιτεία. Τα έργα του χαρακτηρίζονται από σχήματα και χρώματα και με αυτά θέλει να μιλήσει για την γέννηση, τον θάνατο, την σεξουαλικότητα και τον πόλεμο. Τα θέματα αυτά τα συνέχισε μέχρι τον θάνατο του το 1990.

land-rover-art-car-by-keith-haring2

Το Land Rover δημιουργήθηκε το 1983 από τον Keith Haring. Βασίζεται στο Defender Series III Station Wagon του 1971 με αυτό το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα που διαθέτουν τα στρατιωτικά οχήματα. Ο Haring ζωγράφισε ιδιότροπα σχέδια σε μαύρο περίγραμμα το οποίο δημιουργεί αντιθέσεις με τις αυστηρές γραμμές του Land Rover. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε “εξαφανιστεί” καθώς από το 1983 και μετά δεν το είχε δει κανένας.

land-rover-art-car-by-keith-haring1

Πλέον, το αυτοκίνητο αυτό θα εκτίθεται στο μουσείο του Petersen μέχρι τα τέλη της χρονιάς. Ο Adam Langsbark, Chief Marketing Officer του μουσείου Petersen, αναφέρει για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο:

Ο Keith Haring είχε ένα μοναδικό και αναγνωρίσιμο στυλ, που έχει αγαπηθεί από πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Συνήθιζε η τέχνη του να μιλάει για τους ανθρώπους που δεν έχουν φωνή και εμείς στο Petersen είναι τιμή μας να έχουμε να έχουμε ένα τέτοιο έργο του Haring.

Εσύ πως το βρίσκεις το συγκεκριμένο Land Rover; Πιστεύεις ότι πρέπει τα αυτοκίνητα να δίνονται σε καλλιτέχνες και να δημιουργούν πάνω τους;

ΠηγήPetersen.org

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...