GP Μαλαισίας 2016: Νίκη Ricciardo, δράμα για Hamilton!

Σχετικά άρθρα

[nextpage title=”Αγώνας” ]

GP MALESIA F1/2016

Επεισοδιακός αποδείχθηκε ο αγώνας στη Μαλαισία! Νικητής αναδείχθηκε ο Daniel Ricciardo, καθώς ο κινητήρας του Lewis Hamilton έκανε φτερά στον 41ο γύρο, κι ενώ ο Βρετανός είχε σίγουρη τη νίκη. Στη δεύτερη θέση, ο Max Verstappen, ολοκληρώνοντας ένα ιδανικό απόγευμα για τη Red Bull. Το βάθρο ολοκληρώνει ο Nico Rosberg, ο οποίος χτυπήθηκε από τον Vettel στην εκκίνηση, πέφτοντας στις τελευταίες θέσεις.

Ακολούθησαν οι Kimi Raikkonen, Valtteri Bottas, Sergio Perez, Fernando Alonso, Nico Hulkenberg, Jenson Button και Jolyon Palmer. Ο Sebastian Vettel εγκατέλειψε από τον πρώτο γύρο, ενώ 16 μονοθέσια είδαν την καρώ σημαία. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

p-20161002-01013_news

Ο ουρανός είχε μερικά σύννεφα, αλλά αυτά δεν έμοιαζαν απειλητικά. Οι θερμοκρασίες ήταν στους 32°C στον αέρα και 50°C στο ξεκίνημα, και οι 10 πρώτοι οδηγοί στο grid ήταν οι: Hamilton, Rosberg, Verstappen, Ricciardo, Vettel, Raikkonen, Perez, Hulkenberg, Button και Massa. Ο Alonso ήταν τελευταίος λόγω της ποινής των 45 θέσεων. Ο Massa αντιμετώπισε πρόβλημα στην εκκίνηση για τον γύρο σχηματισμού, έτσι ξεκίνησε τον αγώνα από το pit lane, με την 10η θέση να μένει άδεια.

Όταν τα κόκκινα φώτα έσβησαν, ο Hamilton έφυγε καλά, ο Rosberg παρέμεινε στην 2η θέση και ο Vettel προσπάθησε να περάσει τον Verstappen, αλλά ο Γερμανός ακούμπησε με τον Rosberg, με αποτέλεσμα να σπάσει η εμπρός αριστερά ανάρτηση. Ο Vettel εγκατέλειψε και είχαμε καθεστώς Εικονικού Αυτοκινήτου Ασφαλείας, ενώ ο Rosberg είχε πέσει στις τελευταίες θέσεις!

https://www.youtube.com/watch?v=vi51KQf8lN4

Οι 10 πρώτοι οδηγοί ήταν: Hamilton, Ricciardo, Perez, Raikkonen, Verstappen, Button, Hulkenberg, Bottas, Grosjean και ο 10ος Ocon. Ο Alonso ήταν 12ος και ο Rosberg συνέχιζε τον αγώνα από την 17η θέση. Ο αγώνας ξεκίνησε ξανά στον 3ο γύρο και ο Verstappen πέρασε γρήγορα τους Raikkonen και Perez, ανεβαίνοντας έτσι στην 3η θέση, πίσω από τον Ricciardo.

Το DRS ήταν ενεργοποιημένο και ο Raikkonen δεν έχασε την ευκαιρία για να προσπεράσει τον Perez και να πάρει την 4η θέση. Ο Ricciardo είχε πλησιάσει τον Hamilton, καθώς ήταν ταχύτερος, και ο Βρετανός ένιωθε την πίεση από τις Red Bull. Ο Alonso μπήκε ήδη στην 10άδα, προσπερνώντας τον Ocon για την 10η θέση και ο επόμενος ήταν ο Grosjean, τον οποίο πίεζε ασφυκτικά.

_o3i2

Μετά από μερικούς αρκετά αργούς γύρους, ο Hamilton έγραψε τον ταχύτερο γύρο, ανοίγοντας τη διαφορά κατά 9 δέκατα, όσο πιο πίσω ο Alonso πέρασε στην 9η θέση και ο Rosberg ήταν 13ος, προσπαθώντας να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί. Από το κακό στο χειρότερο πήγαινε ο αγώνας του Massa, μιας και ο Βραζιλιάνος είχε κλατάρισμα σε ελαστικό που είχε μάλιστα αλλάξει στους πρώτους γύρους.

Εκτός αγώνα από τον 8ο γύρο ο Grosjean. Ο Γάλλος βγήκε εκτός στη στροφή 15, έχοντας πιθανότατα πρόβλημα στο brake-by-wire σύστημά του. Στην πίστα υπήρξε για δεύτερη φορά καθεστώς Εικονικού Αυτοκινήτου Ασφαλείας, με τους Alonso, Hulkenberg, Wehrlein, Button, Perez, Verstappen και Rosberg να μπαίνουν για αλλαγή ελαστικών.

Motor Racing - Formula One World Championship - Malaysian Grand Prix - Race Day - Sepang, Malaysia

Ο αγώνας ξεκίνησε ξανά στον 11ο γύρο και κάτω από την 10η θέση, οι Button, Rosberg, Nasr, Hulkenberg και Alonso είχαν σχηματίσει ένα διαφέρον τρενάκι. Ο Rosberg φορούσε τα σκληρά και προσπέρασε γρήγορα τον Button, ενώ το ίδιο έκανε λίγο αργότερα και με τον Palmer, για να πάρει την 10η θέση. Ο Hamilton εξακολουθούσε να είναι ταχύτερος, ανοίγοντας τη διαφορά κατά περίπου μισό δευτερόλεπτο στον γύρο από τον Ricciardo. Γρήγορος ήταν και ο Verstappen, μειώνοντας σημαντικά τη διαφορά από τον Raikkonen.

Ο Palmer έχανε τη μία θέση μετά την άλλη, αφού δεχόταν τα προσπεράσματα των Button και Hulkenberg. Ο Rosberg συνέχιζε να ανεβαίνει και ο επόμενος στόχος του ήταν ο Perez, τον οποίο προσπέρασε εύκολα, κερδίζοντας την 8η θέση. Ο Verstappen βρισκόταν 6 δευτερόλεπτα πίσω από τον Raikkonen, αλλά είχε καλύτερο ρυθμό και ήταν το φαβορί για την τρίτη θέση.

Motor Racing - Formula One World Championship - Malaysian Grand Prix - Race Day - Sepang, Malaysia

Πρόβλημα με την RS16 είχε ο Magnussen και η Renault τού είπε να γυρίσει στα pits για να εγκαταλείψει τον αγώνα. Ο Rosberg είχε κερδίσει μία ακόμα θέση, ανεβαίνοντας έτσι 6ος, ενώ ήταν πολύ ταχύτερος από τον Bottas που ήταν μπροστά του και σύντομα θα γινόταν παρελθόν, αφού δεν είχε τον ρυθμό για να κρατήσει τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας πίσω του.

Ο Hamilton μπήκε για αλλαγή στον 20ο γύρο, μαζί με τον Raikkonen. Ο Hamilton έβαλε τη σκληρή γόμα, όπως και ο Raikkonen, ίσως στοχεύοντας να οδεύσει μέχρι το τέλος του αγώνα με αυτό το σετ. Ο Βρετανό βγήκε πίσω από τον Verstappen και ο Raikkonen στην 4η θέση, μπροστά από τον Rosberg. Ο Ricciardo μπήκε αμέσως μετά, για να βάλει κι αυτός τη σκληρή γόμα, αφήνοντας πρώτο τον Verstappen.

GP MALESIA F1/2016

Στον 25ο γύρο, η 10άδα ήταν: Verstappen, Hamilton, Ricciardo, Raikkonen, Rosberg, Bottas, Perez, Button, Hulkenberg και Alonso. Ο Hamilton απείχε 7 δευτερόλεπτα από τον Verstappen, αλλά είχε καλύτερο ρυθμό από τον 19χρονο. Τα ελαστικά του μικρού είχαν τελειώσει, έτσι μπήκε για να βάλει τα σκληρά και να φτάσει πιθανότατα μέχρι το τέλος, πέφτοντας στην 3η θέση.

Αλλαγή και για τον Alonso, ο οποίος βρέθηκε στην 14η θέση μετά από το pit stop, αλλά ο Ισπανός επέλεξε να βάλει τα μαλακά ελαστικά, πηγαίνοντας έτσι κόντρα στο «ρεύμα». Μέσα και ο Hulkenberg για τα σκληρά, βγαίνοντας στην 12η θέση, πίσω από τον Alonso. Μπροστά, ο Hamilton ήταν κατά πολύ ταχύτερος από τον Ricciardo, όσο ο Bottas έβαζε τα σκληρά.

2016 Malaysian Grand Prix, Sunday

Ο Hamilton έγινε ο πρώτος και ο μοναδικός -εκείνη τη στιγμή- οδηγός που κατέβηκε το 1:39, με τον Ricciardo να είναι 13 δευτερόλεπτα πίσω του και τον Verstappen 17. Το pit stop για τον Rosberg ήρθε στον 32ο γύρο, και αυτός για τα σκληρά ελαστικά. Ο Γερμανός μετακινήθηκε στην 6η θέση και είχε μπροστά του τον Perez, ο οποίος φορούσε τη μέση γόμα, με το Μεξικανό να μπαίνει αμέσως μετά, όπως και ο Raikkonen, προφανώς επειδή ο Rosberg έβαλε φρέσκα ελαστικά.

Ο Rosberg έγινε ο ταχύτερος οδηγός και πίεζε τον Raikkonen για την 4η θέση, την ώρα που εμείς βλέπαμε τον Hulkenberg να ανεβαίνει στην 10η θέση, πίσω από τον Alonso. Ο Rosberg άνοιξε πλέον το DRS και έκανε αισθητή την παρουσία του στους καθρέφτες του Raikkonen. Όμως, και ο Verstappen πλησίασε τον Ricciardo στο δευτερόλεπτο, τη στιγμή που πιο πίσω είχαμε προσπέρασμα.

https://www.youtube.com/watch?v=O7LV1iiHN-k

Ο Rosberg επέλεξε την εσωτερική για τη δεύτερη στροφή, με αποτέλεσμα να υπάρξει μία μικρή επαφή, χωρίς κόστος. Το ίδιο θέλησε να κάνει και ο Verstappen, αλλά ο Ολλανδός δεν ήταν ακόμα τόσο κοντά. Προσπάθησε να περάσει τον Ricciardo, αλλά οι δυο τους βρέθηκαν δίπλα-δίπλα για μερικές στροφές, για μία εκπληκτική μάχη, με τον Ricciardo να παραμένει για την ώρα μπροστά.

Τέλος αγώνα για τον Hamilton στον 41ο γύρο! Ο Βρετανός είδε φωτιά και καπνό στο πίσω μέρος, λόγω σπασμένου κινητήρα! Εικονικό Αυτοκίνητο Ασφαλείας και pit stop για τους Alonso και Hulkenberg, ενώ λίγο αργότερα το ίδιο έκαναν οι Ricciardo, Verstappen, Rosberg, εν αντιθέσει με τον Raikkonen που έμεινε έξω.

https://www.youtube.com/watch?v=MuN5dDQbEuE

Τέλος και για τον Gutierrez, που είδε τον εμπρός αριστερά τροχό να φεύγει από το μονοθέσιο! Ο Ricciardo εξακολουθούσε να είναι μπροστά, με τους Verstappen, Rosberg, Raikkonen, Bottas, Perez, Alonso, Hulkenberg και Palmer να συμπληρώνουν τη 10άδα. 14 γύροι έμεναν για το τέλος, και οι τρεις πρώτοι οδηγοί είχαν τη μαλακή γόμα.

Με την επανεκκίνηση, οι αγωνοδίκες ανακοίνωσαν ποινή 10 δευτερολέπτων στον χρόνο του Rosberg, λόγω της επαφής με τον Raikkonen, αλλά ο Γερμανός δε θα είχε πρόβλημα να ανοίξει τη διαφορά του από τον Φινλανδό, όντας ήδη ο ταχύτερος οδηγός στην πίστα. Βέβαια, το μεγάλο ενδιαφέρον βρισκόταν στη μάχη για την πρώτη θέση, εκεί όπου ο Ricciardo ήταν 1,7 δευτερόλεπτα μπροστά, έχοντας παραπλήσιο ρυθμό με τον Verstappen.

p-20160930-00255_news

Έμεναν 7 γύροι για το τέλος και ο Verstappen είχε μειώσει στα 1,1 δευτερόλεπτα, αλλά ο Ricciardo πίεζε όσο μπορούσε για να μην μπει ο team-mate του σε ζώνη DRS. Το ενδιαφέρον είχε μειωθεί, καθώς ο Ricciardo αύξησε τη διαφορά στα 1,8 δευτερόλεπτα, την ώρα που ο Rosberg ήταν 12 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Raikkonen, διασφαλίζοντας το βάθρο και τους 15 βαθμούς.

Η διαφορά είχε ανοίξει στα 3 δευτερόλεπτα και ουσιαστικά η υπόθεση νίκη είχε κριθεί, έχοντας φτάσει στους τελευταίους γύρους. Ο Alonso προσπάθησε να περάσει τον Perez, χωρίς αποτέλεσμα. Η καρώ σημαία έπεσε και βρήκε τον Ricciardo μεγάλο νικητή!

p-20161002-01418_news

Το επόμενο Grand Prix θα πραγματοποιηθεί στις 7-9 Οκτωβρίου, στη Suzuka της Ιαπωνίας.

[/nextpage]

[nextpage title=”Αποτελέσματα” ]

Θέση No Οδηγός Ομάδα Γύροι Διαφορά Βαθμοί
1 3 Daniel Ricciardo Red Bull Racing 56 1:37:12.776 25
2 33 Max Verstappen Red Bull Racing 56 +2.443s 18
3 6 Nico Rosberg Mercedes 56 +25.516s 15
4 7 Kimi Raikkonen Ferrari 56 +28.785s 12
5 77 Valtteri Bottas Williams 56 +61.582s 10
6 11 Sergio Perez Force India 56 +63.794s 8
7 14 Fernando Alonso McLaren 56 +65.205s 6
8 27 Nico Hulkenberg Force India 56 +74.062s 4
9 22 Jenson Button McLaren 56 +81.816s 2
10 30 Jolyon Palmer Renault 56 +95.466s 1
11 55 Carlos Sainz Toro Rosso 56 +98.878s 0
12 9 Marcus Ericsson Sauber 55 +1 γύρο
0
13 19 Felipe Massa Williams 55 +1 γύρο
0
14 26 Daniil Kvyat Toro Rosso 55 +1 γύρο
0
15 94 Pascal Wehrlein Manor 55 +1 γύρο
0
16 31 Esteban Ocon Manor 55 +1 γύρο 0
12 Felipe Nasr Sauber 46 Εγκατέλειψε 0
44 Lewis Hamilton Mercedes 40 Εγκατέλειψε 0
21 Esteban Gutierrez Haas 39 Εγκατέλειψε 0
20 Kevin Magnussen Renault 17 Εγκατέλειψε 0
8 Romain Grosjean Haas 7 Εγκατέλειψε 0
5 Sebastian Vettel Ferrari 0 Εγκατέλειψε 0

[/nextpage]

[nextpage title=”Βαθμολογίες” ]

[tabs slidertype=”top tabs” fx=”slide”] [tabcontainer] [tabtext]Βαθμολογία Οδηγών[/tabtext] [tabtext]Βαθμολογία Κατασκευαστών[/tabtext] [/tabcontainer] [tabcontent] [tab]

Θέση Οδηγός Ομάδα Βαθμοί
1 Nico Rosberg Mercedes 288
2 Lewis Hamilton Mercedes 265
3 Daniel Ricciardo Red Bull 204
4 Kimi Raikkonen Ferrari 160
5 Sebastian Vettel Ferrari 153
6 Max Verstappen Red Bull 147
7 Valtteri Bottas Williams 80
8 Sergio Perez Force India 74
9 Nico Hulkenberg Force India 50
10 Fernando Alonso McLaren 42
11 Felipe Massa Williams 41
12 Carlos Sainz Toro Rosso 30
13 Romain Grosjean Haas 28
14 Daniil Kvyat Toro Rosso 25
15 Jenson Button McLaren 19
16 Kevin Magnussen Renault 7
17 Jolyon Palmer Renault 1
18 Pascal Wehrlein Manor 1
19 Stoffel Vandoorne McLaren 1
20 Esteban Gutierrez Haas 0
21 Marcus Ericsson Sauber 0
22 Felipe Nasr Sauber 0
23 Rio Haryanto Manor 0
24 Esteban Ocon Manor 0

[/tab] [tab]

Θέση Ομάδα Βαθμοί
1 Mercedes 553
2 Red Bull 359
3 Ferrari 313
4 Force India 124
5 Williams 121
6 McLaren 62
7 Toro Rosso 47
8 Haas 28
9 Renault 8
10 Manor 1
11 Sauber 0

[/tab] [/tabcontent] [/tabs]

[/nextpage]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες τους Bottas και Guanyu να μαθαίνουν να driftάρουν

Ο Valtteri Bottas και ο Zhou Guanyu, στο περιθώριο του GP της Αυστραλίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην πίστα Calder...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr