Seat Leon Cupra R. Εκρηκτικές επιδόσεις με 32.500€

Σχετικά άρθρα

2010 Seat Leon Cupra R

Μπορεί να έκανε την εμφάνιση του πριν από ένα μήνα περίπου στην Φρανκφούρτη αλλά η Seat σήμερα έδωσε αναλυτικότερες πληροφορίες για το ποιο γρήγορο Seat όλων των εποχών. Ο κινητήρας του Leon Cupra R είναι ο γνωστός T(F)SI 2.0 λίτρων που μετά την αναβάθμιση της αντλίας υψηλής πίεσης, του μεγαλύτερου intercooler (παρόμοιο με αυτό του S3) και τις νέας χαρτογράφησης αποδίδει 265 άλογα με 35 κιλά ροπή διαθέσιμη από τις 2.500 σαλ. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 6.2 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Δυστυχώς η κίνηση μεταδίδεται αποκλειστικά και μόνο στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 6-τάχυτου μηχανικού κιβωτίου που έχει δεχτεί τις απαραίτητες τροποποιήσεις για να κάνει ποιο γρήγορες αλλαγές. Νέος είναι και ο καταλύτης του ώστε να καλύπτει τις προδιαγραφές του Euro 5 με τις εκπομπές CO2 να ανέρχονται στα 190 γρ/χλμ και την μέση κατανάλωση στα 8.1 λίτρα/100χλμ.

Στο θέμα των ηλεκτρονικών βοηθημάτων το αυτοκίνητο διαθέτει το ίδιο ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης XDS που φορούν τα VW Scirocco R και GTI καθώς επίσης και ESP, ABS με EBA, TCS, ενώ στο τομέα της ασφάλειας διαθέτει 6 αερόσακους, ενεργούς προβολείς ομίχλης οι οποίοι φωτίζουν το εσωτερικό της στροφής καθώς και αισθητήρες παρκαρίσματος.

Το αυτοκίνητο διατήθεται σε 9 αποχρώσεις που ανάμεσα τους συναντάμε 2 νέα χρώματα τα Lumina Orange και Kiwi Green. Στο στάνταρ εξοπλισμό το αυτοκίνητο διαθέτει 19″ ζάντες (στον προαιρετικό εξοπλισμό είναι διαθέσιμες και σε λευκό χρώμα) με λάστιχα 235/35, μαύρους glossy πλαϊνούς καθρέπτες, σηματάκια R στην γρίλια και στο πίσω μέρος ενώ στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα bucket καθίσματα με επένδυση alcantara – υφάσματος, το δερμάτινο τριάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι με αλουμινένια διακοσμητικά, ο λευκός LED φωτισμός καθώς και το σύστημα cruise control. Το αυτοκίνητο πωλείται ήδη στην χώρα μας με αρχική τιμή 32.500€. Τι λέτε αξίζει;

Μεγάλη photo gallery και ένα αναλυτικότατο δελτίο τύπου στην συνέχεια.

[Πηγή: Seat]

Δελτίο Τύπου

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα