Η Switzer είναι μία εταιρία με έδρα τις H.Π.Α. που εξειδικεύεται σε βελτιώσεις Nissan  GT-R και Porsche. Μας έχει απασχολήσει πολλές φορές με τα διάφορα μοντέλα της αλλά αυτή τη φορά μας εντυπωσιάζει με το Nissan GT-R R1K.

Το συγκεκριμένο GT-R είναι το πρώτο που “σπάει” το φράγμα των χιλίων ίππων (1000) -στους τροχούς- με τον VR38DETT του !! Για να πετύχει αυτό το νούμερο ο V6, που δεν ξέρω αν θυμάστε αλλά όταν παρουσιάστηκε όλοι έλεγαν οτι είναι un-tunable, υπέστει φυσικά διάφορες τροποποιήσεις.

Βαθιά ανάσα και πάμε: ενισχυμένα σφυρήλατα πιστόνια και μπιέλες, νέους εκκεντροφόρους, νέο Intercooler, καινούρια μεγαλύτερης παροχής μπεκ, καινούρια υδρόψυκτα custom-made ειδικά για την switzer turbos, αλλαγμένη εισαγωγή και πολλαπλή εξαγωγής και υψηλής πίεσης wastegate. Επίσης έχει τοποθετηθεί νέα εξάτμιση κατασκευασμένη απο τιτάνιο και φυσικά ο εγκέφαλος έχει προγραμματιστεί από την αρχή ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται τις παραπάνω αλλαγές. Με όλα αυτά και αγωνιστική βενζίνη, το GT-R R1K έβγαλε 1005 άλογα στους τροχούς στι 7.200 σ.α.λ. και περίπου 110 κιλά ροπής στις 5.800 σ.α.λ.

Οι μηχανικοί της Switzer αναφέρουν ότι αυτό το νούμερο επετεύχθη με 2.4 bar πίεση και ότι με δεδομένη τη χρήση αγωνιστικής βενζίνης, η χαρτογράφηση του κινητήρα ήταν πολύ συντηρητική και η πίεση που ανεβάζουν τα turbo περιορίστηκε αρκετά και θα μπορούσε να είναι αρκετά ψηλότερα. Επίσης ο κόφτης μπορεί να ανέβει και πάνω απο τις 8.000 σ.α.λ, κάτι που σε πρώτη φάση δεν κρίθηκε αναγκαίο.

Επομένως το κτήνος της Switzer κρύβει ακόμα πολύ δύναμη. Για να κλείσουμε, να αναφέρω οτι για την μετάδοση που είναι ο αχίλλειος τένοντας του Nissan, η Switzer κρατάει τα χαρτιά της κλειστά αλλά λένε οτι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όλο το πακέτο κοστίζει $60.000 επιπλέον στην τιμή του GT-R αλλά μην ξεχνάτε οτι πέρνετε αμάξι με 1.000 άλογα. Video με το dyno στη συνέχεια.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=bNnklOuc_ps

[Πηγή: Nagtroc.org | via: Jalopnik]