Αν ακόμη και hypercar, όπως η Ferrari Enzo, πλέον θα βγαίνουν υβριδικά τότε κάτι έχει αλλάξει εκεί έξω και δεν ξέρω αν είναι τελικά προς το καλύτερο. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Autoweek, ο πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo επιβεβαίωσε παλαιότερη δήλωση του, σχετικά με το μέλλον των επόμενων μοντέλων της Ferrari.

Συγκεκριμένα για τον αντικαταστάτη της Enzo δήλωσε, ότι θα διαθέτει όλη την τεχνογνωσία της Ferrari στο τομέα της αύξησης των επιδόσεων με παράλληλη μείωση της κατανάλωσης βενζίνης και των εκπομπών ρύπων, με την νέα Enzo μα δανείζετε αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο 599 HY-KERS που παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο στη Γενεύη. Το πρώτο υβριδικό πρωτότυπο της Ferrari, εφοδιάζεται με έναν V12 βενζινοκινητήρα ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 74kW (100 ίππων) και διαθέτει σύστημα ανάκτησης ενέργειας KERS το οποίο φορτίζει τις μπαταρίες κατά την διάρκεια του φρεναρίσματος.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα παραπάνω, μιας και σύμφωνα με τον Ιταλό, αυτή θα είναι η νέα γραμμή της εταιρίας για όλα τα νέα μοντέλα Scuderia.

Η νέα Enzo αναμένεται να παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στο 2012 και θα είναι μικρότερη σε διαστάσεις ώστε να μειωθεί το συνολικό βάρος, κίνηση που θα έχει ως αποτέλεσμα μικρότερη κατανάλωση και μειωμένους ρύπους.

Τέλος ο Montezemolo, φαίνεται ότι το μετάνιωσε και δήλωσε ότι θα παραμείνει στη θέση του αφού δεν σκοπεύει να κατέβει στην πολιτική. Ο ισχυρός άνδρας της Ferrari δήλωσε ότι θα παραμείνει για αρκετό καιρό ακόμη στο γραφείο του, ως πρόεδρος της Ferrari, με σκοπό να βοηθήσει στην κατασκευή των επόμενων μοντέλων της Ferrari.

Ferrari 599 HY-KERS Concept

[Πηγή: Autoweek]