Έκθεση Παρισιού 2010: Chevrolet Captiva Facelift

Σχετικά άρθρα

Και το ανανεωμένο Captiva παρουσιάστηκε στο Παρίσι. Το crossover φορά την νέα εμφάνιση που για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στο νέο Aveo.

Νέα εταιρική εμφάνιση με νέα φωτιστικά σώματα εμπρός με διπλούς κύριους προβολείς, νέος προφυλακτήρας με ενσωματωμένη την καινούργια μάσκα και το μεγάλο παπιον-σήμα της Chevrolet να δεσπόζει στο μέσον, ενώ νέο είναι και το εμπρόσθιο καπό που ενσωματώνει τις νόρμες για την προστασία των πεζών σε πιθανή σύγκρουση. Οι προβολείς ομίχλης βρίσκονται χαμηλά στα άκρα του προφυλακτήρα, ενώ κάτω απ την θέση της πινακίδας βρίσκεται μια πλαστική ποδιά που δίνει όμως την αίσθηση οτι είναι μεταλλική ενισχύοντας έτσι τον off road χαρακτήρα του Captiva. Απ τον εμπρόσθιο προφυλακτήρα ξεκινούν και τα πλαστικά τόξα των τροχών (που θα φιλοξενούν τροχούς απο 17 έως 19 ίντσες) με μια στάση στις πόρτες για να καταλήξουν στον οπίσθιο προφυλακτήρα οπού με την σειρά του και αυτός ενσωματώνει την πλαστική look of road ποδιά και τις δυο απολήξεις των εξατμίσεων. Επίσης νέα είναι και τα πίσω φωτιστικά σώματα που παραμένουν στο ίδιο σχήμα αλλά πλέον με διαφανές “κρύσταλλο” ενώ οι καθρέπτες έχουν ενσωματωμένα τα πλαϊνά φλας τεχνολογίας LED, που μετακόμισαν απ τα εμπρός φτερά.

Πίσω απ το νέο πρόσωπο του Captiva, θα υπάρχουν 4 κινητήριες μονάδες. Δύο βενζίνης (2.4-λίτρων και 3.0-λίτρων) και επίσης 2 νέοι 2.2-λίτρων ντίζελ τεχνολογίας common rail turbo. Το πιο ισχυρό σύνολο είναι ο νέος 3.0- λίτρων V6 που παράγει 258 HP, ενώ ο 2.4-λίτρων (με μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων) αποδίδει 171 HP. Οι εκδόσεις ντίζελ αποδίδουν 163 HP και 184 HP αντίστοιχα. Όλοι οι κινητήρες μπορούν να συνδυαστούν είτε με τετρακίνηση (4Χ4) είτε με κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς (4Χ2), ενώ όλους τους κινητήρες θα τους συνοδεύει το standar 6τάχυτο κιβώτιο, χειροκίνητο ή αυτόματο. Οι εν λόγο κινητήρες είναι ρυθμισμένοι με στόχο την επίτευξη της καλύτερης και υψηλότερης απόδοσης και της οικονομίας καυσίμου.

Πέρα απ το γνωστό μας ABS, πολλά ηλεκτρονικά βοηθήματα θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο νέο Captiva, όπως το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας (ESC), το Traction Control System (TCS), το σύστημα ενίσχυσης πέδησης (BAS) και το σύστημα υποβοήθησης σε ανηφόρες (Hill Start Assist), ώστε να προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας.

Στο εσωτερικό τώρα, διατηρείται η 7-θέσια διάταξη των καθισμάτων με νέες ταπετσαρίες και υφάσματα, ενώ αναβαθμισμένα είναι τα υλικά σε ταμπλό, πόρτες με μαλακότερη υφή, ενώ οι όποιες εργονομικές ατέλειες του παρελθόντος, απλά δεν υπάρχουν. Νέος είναι και ο φωτισμός στον πίνακα οργάνων που στο εξής θα είναι μπλε, ενώ το κλασσικό χειρόφρενο έχει πλέον γίνει ηλεκτρικό και έχει ενσωματώσει την λειτουργία Hill Start Assist, ενώ την θέση του στην κονσόλα πήραν δύο μεγάλες ποτηροθήκες. Νέο είναι και το ηχοσύστημα με MP3 που περιλαμβάνει θύρες Aux-in, USB και συνδεσιμότητα Bluetooth. Επίσης μπορεί να παραγγελθεί με ένα σύστημα πλοήγησης με οθόνη αφής και κάμερα οπισθοπορείας κατά την στάθμευση.

Οι πωλήσεις του Captiva facelift στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2011.

[Live Photos via: autoblog.nl]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα