Υβριδική έκδοση σε κάθε μοντέλο της Porsche

Σχετικά άρθρα

Σε ένα κόσμο που πλέον ζητά αυτοκίνητα με μειωμένες εκπομπές CO2, ακόμη και τα sport brands  δεν μπορούν να μείνουν εκτός παιχνιδιού. Η Porsche κάνει ένα βήμα παραπέρα και στο μέλλον θα προσφέρει υβριδική έκδοση σε όλα τα μοντέλα της ώστε έως το 2015 να έχει πέσει ο μέσος όρος εκπομπών CO2 των αυτοκινήτων της στα 216 γρ/χλμ από τα 255 που είναι σήμερα.

Μετά τις υβριδικές εκδόσεις των Cayenne και Panamera, η Porsche  ετοιμάζει την 918 Spyder, το πρώτο της υβριδικό supercar.

Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό, για να μειωθούν οι εκπομπές CO2 και η κατανάλωση, η Porsche έχει θέσει ως στόχο να μειώσει το βάρος όλων των μοντέλων της τουλάχιστον κατά 10%. Πως θα γίνει αυτό; Φυσικά με χρήση carbon σε αρκετά μέρη του αυτοκίνητου αλλά ίσως και με την τοποθέτηση μικρότερων τετρακύλινδρων κινητήρων, τους οποίους θα τους δανείστει από την VW, μόνο σε περίπτωση που απαιτηθεί περαιτέρω μείωση των εκπομπών CO2.

“Στόχος της Porshce παραμένει πάντα να κατασκευάζει αυτοκίνητα επιδόσεων με την 911 να διαθέτει την αιχμή της τεχνολογίας”, τόνισε ο Wolfgang Duerheime, επικεφαλής ανάπτυξης της Porsche.

Τέλος, ο Duerheime συμπλήρωσε ότι η Porsche προσπαθεί να βρει τρόπο, ώστε να κατασκευάσει ένα sport entry-level αυτοκίνητο, που θα ονομάζεται πιθανώς 914 ή 356, το οποίο θα  βασίζεται στην τεχνολογία που έχει η 918 Spyder.

[Πηγή: autonews.com]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...