Η Alfa Romeo ήδη αγνόησε για υπερβολικά πολύ καιρό, την τάση των Ευρωπαίων και όχι μόνο, για αγορά SUV διαφόρων διαστάσεων και οι συνέπειες αυτής της καθυστέρησης αντικατοπτρίζονται στις πωλήσεις της. Τα σχέδια της για την εισαγωγή ενός μικρού SUV το 2012 που θα βασίζεται στην C-Segment πλατφόρμα της και το οποίο θα ανταγωνίζεται την BMW X3 τα ξέρουμε ήδη. Αυτό που τώρα γίνεται γνωστό είναι ότι δεν θα σταματήσει εκεί.

Στα μελλοντικά σχέδια της Alfa Romeo και της Maserati υπάρχει και η πρόβλεψη για ένα μεγαλύτερων διαστάσεων SUV το οποίο θα δανείζεται την πλατφόρμα της τρέχουσας γενιάς Jeep Grand Cherokee, μία πλατφόρμα που αρχικά εξελίχθηκε από την DaimlerChrysler και έχει κοινά στοιχεία με τις Mercedes-Benz M, R και GL-Class.

Πηγές τοποθετούν την παρουσίαση των 2 μεγάλου SUV γύρω στο 2013-2014 αλλά αυτό που δεν έχει καθοριστεί ακόμα είναι το που θα παράγεται αυτό. Η μία περίπτωση είναι να ακολουθήσει το παράδειγμα της BMW και της Mercedes-Benz και να χρησιμοποιήσει το εργοστάσιο στο Detroit, εκεί που παράγεται και το Grand Cherokee και για το δικό της SUV, ενώ η άλλη είναι να το παράγει από δική της γραμμή παραγωγής με επικρατέστερο υποψήφιο το εργοστάσιο στη Magna στην Αυστρία.

Το 2003 η ίδια η Maserati είχε παρουσιάσει το πρωτότυπα Kubang ενώ η Alfa Romeo το Kamal.

Alfa Romeo Kamal Concept 2003

Maserati Kubang GT Wagon Concept 2003

[Πηγή Autocar , Detnews]