Αν αυτά που γράφει το Autocar είναι αληθινά, τότε όλοι οι μελλοντικοί τετρακύλινδροι κινητήρες της BMW θα διαθέτουν turbo. Η αρχή έγινε με τον 2.0λιτρο turbo της X1 που αποδίδει 245 άλογα. Σημείωσε αυτό τον αριθμό αφού αποτελεί “ταβάνι” για την BMW μιας και για μεγαλύτερες ιπποδυνάμεις, οι Γερμανοί θα τοποθετούν εξακύλινδρους σε σειρά κινητήρες.

To Αutocar αναφέρει ότι όλοι οι τετρακύλινδροι κινητήρες θα βασίζονται στο αλουμινένιο block του 2.0 λιτρου κινητήρα και χάρη σε διαφορετικά μεγέθους turbo και διαχείρισης της ECU θα παράγουν διαφορετικές ιπποδυνάμεις. Το block θα διαθέτει μια επένδυση από ψεκαστό σίδηρο πάχους μόλις 0.3mm αντί του συμβατικού 1.5mm. Με την κίνηση αυτή, ο κινητήρας γίνεται ελαφρύτερος και διαθέτει μεγαλύτερη αντοχή.

Να θυμίσω ότι ο κινητήρας είναι τεχνολογίας TwinPower Turbo της BMW, είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο και διαθέτει twin-scroll turbo, άμεσο ψεκασμό καθώς και την τελευταία γενιά του συστήματος ελέγχου των βαλβίδων, VALVETRONIC των Γερμανών. Αποδίδει 245 άλογα στις 5.000 σ.α.λ με μέγιστη ροπή 350Nm διαθέσιμη από τις 1.250 σ.α.λ. Καταναλώνει 7.9 λίτρα/100 χλμ και εκπέμπει 183 γρ/χλμ CO2.

[Πηγή: Autocar]