Ο Webber πιστεύει πως θα έχει ίση μεταχείριση με τον Vettel

Σχετικά άρθρα

Μπορεί το 2010 η Red Bull να μην έδωσε καμία εντολή στους οδηγούς της (και πολύ καλά έκανε), αλλά έδειξε σημάδια πως ήταν περισσότερο με τον Vettel παρά με τον Webber. Στο τουρκικό GP για παράδειγμα, κάποιες νέες αεροδυναμικές αναβαθμίσεις που έφτασαν στην πίστα το πρωί του Σαββάτου, πριν από το FP3 τοποθετήθηκαν στην RB6 του Vettel, παρόλο που ο Webber είχε περισσότερους βαθμούς από τον Γερμανό. Και φυσικά δεν ξεχνάμε την αλλαγή της εμπρός πτέρυγας στο Silverstone, όταν οι μηχανικοί της ομάδας πήραν την νέα πτέρυγα από τον Webber και την έβαλαν στην RB6 του Vettel.

Οι 2 οδηγοί δεν φαίνεται να είναι πολύ φίλοι, και δεν μιλάω μόνο για όσα γίνονται εντός των λευκών γραμμών της πίστας. Ο Webber ζητάει από την ομάδα να έχει ίση μεταχείριση και είναι πεπεισμένος πως ότι αυτό θα συμβεί.

Θέλεις μια καλή και δίκαιη αντιμετώπιση. Πιστεύω ότι προχωράμε και ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ήταν ένα μικρό λάθος στο σχεδιασμό των πραγμάτων.

Ο 34χρονος παραδέχθηκε ότι η ήττα του στην μάχη με την Vettel έχει βλάψει την εικόνα του ιδιαίτερα όταν έχασε τον έλεγχο της RB6 στην Κορέα.

Δεν ήθελα να ηττηθώ από τον Sebastian. Είναι μια λεπτή γραμμή που περπατάς με το ένστικτο του ανταγωνισμού. Σκέφτεσαι “δεν θέλω να ηττηθώ σήμερα”, και είσαι τσιτωμένος η μεγάλη σου εικόνα αμέσως ξεχνιέται. Μήπως ο Vettel τσάτισε τον Webber εκείνη την ημέρα; Θα μπορούσατε να πείτε ότι το έκανε.

Όταν ο Αυστραλός ρωτήθηκε για τον αγώνα της Κορέας, απάντησε:

Στην αρχή του αγώνα έκανα περισσότερα λάθη, απ’ ότι έχω κάνει για χρόνια. Δεν είχα χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου για σχεδόν 1,5 χρόνο, αλλά είχα τη στιγμή μου στη στροφή 12, πάτησα στην άσπρη γραμμή και τράκαρα. Είναι ένα από τα δυνατά σημεία του Seb, νωρίς στον αγώνα, όταν είναι βρεγμένος, οδηγεί για να σιγουρευτεί ότι οι άλλοι πίσω δεν μπορούν να δουν. Μετά σκέφτεσαι, “Γιατί δεν συμβιβάστηκα με κάτι διαφορετικό; Γιατί δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο όπως το είχα κάνει άλλη φορά; Αλλά νιώθεις, “Ο Sebastian είναι ένας από τους αντιπάλους σου και πρέπει να τον κερδίσεις”. Και ίσως να ήταν λάθος για το πρωτάθλημα, αλλά…

Πολλοί θεωρούν ότι το 2010 ήταν η τελευταία ευκαιρία του Webber για το πρωτάθλημα. Όμως ο ίδιος είπε:

Θα δούμε, νομίζω ότι έχω πολλά ακόμα.

[Πηγή: espnf1 | Photo copyright: Paul Gilham/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...