Τι και αν ο Sergio Marchionne το έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι η Alfa Romeo δεν πωλείται στην VW, οι Γερμανοί συνεχίζουν να κάνουν μεγάλα όνειρα για την Ιταλική αυτοκινητοβιομηχανιά. Μετά τις δηλώσεις του προέδρου του VW Group, Ferdinand Piech ότι η η Alfa Romeo θα μπορούσε να πουλά 400.000 μονάδες ετησίως έως το 2015 αν άνηκε στην VW, το Autocar αναφέρει ότι η Alfa θα μπορούσε να βοηθηθεί άμεσα από την Porsche αφού οι Γερμανοί ήδη εργάζονται πάνω στον νέο τετρακύλινδρο boxer turbo κινητήρα που θα τον τοποθετήσουν στο νέο τους μικρό entry-level roadster που θα βγει από κοινού από την VW, Audi και Porsche και θα βασιστεί πάνω στο VW Bluesport που είδαμε το 2009 στη Φρανκφούρτη. Ο κινητήρας αυτός θα μπορεί να τοποθετηθεί και στην έκδοση παραγωγής της 4C.

Ο καημός του VW Group είναι ότι αν αγοράσουν την Alfa Romeo, τότε θα είναι ευκολότερη η επίτευξη του στόχου των 10 εκατ, πωλήσεων ετησίως ως το 2018 για να γίνει η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου. Η παραγωγή των Alfa θα μπορούσε να γίνει και στο εργοστάσιο της Seat στο Martorell, μιας και το εργοστάσιο αυτό μπορεί να αυξήσει και άλλο την παραγωγική του ικανότητα.

O Sergio Marchionne έχει όμως άλλες βλέψεις για την Alfa Romeo αφού ευελπιστεί ότι θα πουλά 500.000 μονάδες έως το 2014 (στοχεύει να ξεκινήσει τις πωλήσεις και την αναπτυσσόμενη αγορά της Κίνας). Πέρυσι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 10% φτάνοντας τις 112.000 μονάδες. Αρχικός στόχος είναι το 2012 να πουλά 165.000 μονάδες.

Και η ιστορία συνεχίζεται…

[Πηγή: Αutocar]