Η Tesla έχει ανοίξει “πόλεμο” με το Top Gear και το BBC για ένα επεισόδιο του 2008 όταν ο Clarkson δοκίμασε το Tesla Roadster και το είχε βγάλει “προβληματικό”. Μέχρι στιγμής, η πολιτική του BBC ήταν να μην απαντά έως ότου γίνει το δικαστήριο, αλλά δεδομένου ότι η Tesla έγινε τόσο επιθετική, ανοίγοντας μάλιστα και ειδικό site, ανάγκασε τον παραγωγό του Top Gear, Andy Wilman να δηλώσει μέσω του επίσημου site της εκπομπής ότι ο Clarkson δεν είπε κάτι δικό του σχετικά με την αυτονομία των 55 μίλια (88 χλμ) αλλά την απόφαση αυτή την πήραν οι ίδιοι οι μηχανικοί της Tesla που μελέτησαν τα στοιχεία μια μέρα μετά την δοκιμή του αυτοκινήτου. Μάλιστα αν δεις το video o Clarkson αναφέρει: “We calculated that on our track it would run out after 55 miles“.

Αναφέρει επίσης ότι ποτέ δεν ανέφεραν ότι το αυτοκίνητο έμεινε ακινητοποιημένο λόγω υπερθέρμανσης, αλλά ότι μόνο ότι είχε μειωμένη δύναμη. Σε ότι αφορά τα σπασμένα φρένα, δηλώνει ότι το αυτοκίνητο είχε όντως πρόβλημα με τα φρένα του αφού το πεντάλ πατιόνταν με μεγάλη δυσκολία, με τους μηχανικούς της Tesla να επιμένουν να αλλάξουν μια καμμένη ασφάλεια της αντλίας των φρένων προτού ξεκινήσει το γύρισμα.

Όπως και να έχει φαίνεται ότι η ιστορία θα τραβήξει πολύ. Όσοι δεν έχετε δει το συγκεκριμένο video της δοκιμές μπορείτε να το δείτε στη συνέχεια ώστε να βγάλετε να δικά σας συμπεράσματα.

[Πηγή: Top Gear]

  • navar

    και τελικά πού είχαν άδικο τα παλικάρια του TopGear ? απλά όπως πάντα είναι το χούμορ τους κάπως…..ποιο…..

    • Πουθενά, απλά η tesla 2.5 χρόνια μετά αποφάσισε να κινείται εναντίων τους!

  • Μπαίνω πρώτη φορά στο ωραίο σας μπλογκ, ψάχνοντας για κάποια εκπομπή του top gear στην Ελλάδα. Ξέρω ότι ο ψηλός μας μισεί και ίσως να μην υπάρχει καν εκπομπή. Βοηθήστε σας παρακαλώ :)

    • Καλώς ήρθες, τι εννοείς με το δεν υπάρχει εκπομπή; Εννοείς αν προβάλλεται κάπου το top gear στην ελλάδα; Το δείχνει το σκαι ( παλαιότερες σεζόν )

  • Euxaristo gia tin grigori apantisi. Lathos diatyposi diki mou. Ennoousa an yparxei epeisodio (i meros epeisodiou) tou top gear pou exei gyristei stin Ellada opos kanoun me polles alles xores. Kai na yparxei den mporo na to vro me anazitisi. Tha to vro mono an to xerete kai mou peite season kai epeisodio :)

  • Nai auto eida kai skeftika mipos erthei. Mas misei trela kai tha eixe poly gelio tetoia ekpompi :)