Μετά την αποδοχή του από το κοινό, ως πρωτότυπο στην έκθεση της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο, οι ιθύνοντες της SEAT στο Μartorell αποφάσισαν να βγάλουν στην παραγωγή το IBX Concept από το 2012 ως ένα Crossover SUV αυτοκίνητο που πραγματικά λείπει από την γκάμα της.

Στόχος; Μα τι άλλο, η άνοδος των πωλήσεων πού έχει βάλει στόχο η μαμά VW. Η SEAT, αν θέλει να είναι υπό την τεράστια προστασία της, πρέπει να κάνει τα αδύνατα – δυνατά, να παρουσιάσει πολλά και νέα μοντέλα μέσα στα επόμενα 5 χρόνια αλλιώς η πόρτα της εξόδου απ’τον όμιλο φαντάζει πιο κοντά παρά ποτέ.

Ως γνωστόν, στο Ισπανικό εργοστάσιο, κατασκευάζεται το νέο Αudi Q3. Άρα, η γραμμή παραγωγής υπάρχει ήδη αλλά και η πρώτη ύλη, δηλαδή το πάτωμα και τα μηχανικά μέρη, σημαντικό ως προς το κόστος εξέλιξης του νέου μοντέλου. Θα ήταν τρέλα αν οι Ισπανοί δεν τα εκμεταλλεύονταν για να φτιάξουν την δική τους εκδοχή. Έτσι λοιπόν, το IBX Concept, έχει έτοιμη την πλατφόρμα και τα κινητήρια σύνολα από το Q3 (το οποίο βασίζεται πάνω στο πάτωμα του Tiguan), παρόλο που για το πρωτότυπο την κίνηση την μετέδιδε ένας ηλεκτροκινητήρας σε συνδυασμό με συστοιχίες μπαταριών, και το μόνο που μένει να δούμε είναι αν οι γραμμές του μοντέλου παραγωγής διατηρήσουν την τολμηρή σπορ σχεδίαση του πρωτότυπου με τα επιθετικά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED.

[Πηγή: whatcar]