Η GM θέλει να γίνει η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, λόγω προβλημάτων της Toyota

Σχετικά άρθρα

Ποιος θα το πίστευε ότι η GM, μόλις 3 χρόνια μετά την παραλίγο χρεοκοπίας της, θα ήθελε να γίνει ξανά η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου. Το DetNews αναφέρει ότι η GM μπορεί να πάρει τα ηνία από την Toyota το 2011, μιας και ο Ιαπωνικός γίγαντας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, που μεγάλωσαν ακόμη περισσότερο μετά τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που έπληξε την χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

Η GM κατείχε τον τίτλο αυτό από το 1938 έως το 2008, χρονιά που πήρε τα ηνία η Toyota και τα κρατά για 3 χρόνια, αλλά και η χρονιά που κήρυξε πτώχευση αναγκάζοντας την, να πουλήσει ή ακόμη και να κλείσει αρκετές φίρμες της.

Η Toyota λόγω προβλημάτων στα εργοστάσια της, δεν θα μπορέσει να κατασκευάσει, άρα ούτε και θα πουλήσει αρκετά αυτοκίνητα μέσα στο 2011. Ήδη 5 εβδομάδες μετά τον σεισμό, οι Ιάπωνες δεν κατασκεύασαν 260.000 αυτοκίνητα στα 18 εργοστάσια της στην Ιαπωνία.

Η Toyota φαίνεται επηρεασμένη και από τις 14 εκατομμύρια ανακλήσεις που έκανε πέρυσι λόγω του προβληματικού πεντάλ του γκαζιού, μια ιστορία που έπληξε σοβαρά την εικόνα και την αξιοπιστία της. Από την άλλη η GM θέλει να πάρει πίσω τον τίτλο της και η είσοδο της στην αγορά της Κίνας, στην πιο αναπτυσσόμενη αγορά αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, πιστεύει ότι μπορεί να το καταφέρει.

[Πηγή: DetNews | Photo Copyright: AP Photo/Paul Sancya]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η GM φεύγει από τα εμβληματικά της κεντρικά γραφεία

Από το 1996 η GM έχει τα κεντρικά της γραφεία στο Renaissance Centre, στο ψηλότερο κτίριο του Ντιτρόιτ, αλλά η εταιρία εγκαταλείπει τον εμβληματικό...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...