Η GM θέλει να πουλήσει την Opel; H VW φέρεται ως ο πιθανός αγοράστης [Ανανεωμένο]

Σχετικά άρθρα

Την περίοδο του 2009, τότε που η GM είχε κηρύξει πτώχευση, ο Αμερικάνικος Κολοσσός είχε βγάλει στο σφυρί την Opel. Μάλιστα η Magna International ήταν σχεδόν έτοιμη να την αγοράσει, αλλά η GM αποφάσισε τελικά να την κρατήσει.

Τώρα, 2 χρόνια μετά, το Γερμανικό περιοδικό Der Spiegel σε σημερινό του άρθρο, αναφέρει ότι η General Motors έχει κουραστεί από τις αυξομειώσεις που παρουσιάζουν οι πωλήσεις της Opel με αποτέλεσμα να σκέφτεται να την πουλήσει.

Ενδιαφέρον για να την αγοράσει, φέρεται να έχει εκδηλώσει -ποιος άλλος- το VW Group που η ιστορία έχει δείξει ότι δεν αφήνει τέτοιες “ευκαιρίες” να πάνε χαμένες, καθώς και μερικές Κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η είδηση μπορεί να είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, αλλά πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με αρκετό σκεπτικισμό. Είναι αλήθεια ότι η Chevrolet και η Cadillac πετυχαίνουν μεγαλύτερες πωλήσεις από την Opel, διαδραματίζοντας έτσι σημαντικότερο ρόλο στην GM, αλλά πρόσφατα ο CEO της General Motors, Dan Akerson, σε δηλώσεις του είχε επιβεβαιώσει ότι η Opel και η Holden, θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο μέλος της εταιρίας.

Επιπλέον ο CEO της Opel, Karl-Friedrich Stracke απάντησε στις φήμες αυτές και τις χαρακτήρισε “απλές εικασίες” οι οποίες προέρχονται από τους ανταγωνιστές της, για το λόγο ότι η Opel βρίσκεται ξανά πετυχημένα στην αγορά.

Update 11-06-2011 (01:00): Επίσημα δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση από την πλευρά της GM αφού ο CEO της General Motors, Dan Akerson δήλωσε ότι δεν έχει κατά νου την πώληση της Opel. Σίγουρα οι χαμηλές πωλήσεις της Opel, ειδικά στην εγχώρια αγορά της Γερμανίας, κάνουν τους ανθρώπους της GM να σκέφτονται διάφορα σενάρια αλλά ανάμεσα σε αυτά δεν βρίσκεται αυτό της πώλησης της. Πιθανότερο σενάριο φαντάζει η συνεργασία με μια άλλη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, όπως είχε κάποτε η GM Europe με τη Fiat, μοιράζοντας έτσι το κόστος ανάπτυξης νέων προϊόντων και ενισχύοντας έτσι την βιωσιμότητα της Opel.

Επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο η GM να συνεργαστεί με μια κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία.

[Πηγή: Spiegel, Reuters]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...