Το Fiat 500 είναι το αυτοκίνητο που έχει πιθανών τις περισσότερες διαφορετικές εκδόσεις από κάθε άλλο μοντέλο που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Εκτός απ’τις επίσημες εκδόσεις που κατά καιρούς έχει βγάλει η Fiat με την βοήθεια και την υπογραφή μεγάλων οίκων υψηλής ραπτικής, το έχουμε δεί σε έκδοση ράλι, να το βάφουν χρυσό, να γίνεται καμβάς, περιπολικό, ακόμη και ως γλάστρα για δέντρα στην Νέα Υόρκη. Τώρα ήρθε η σειρά δύο πρώην σχεδιαστών του οίκου Pininfarina να παρουσιάσουν την δική τους εκδοχή η οποία είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Πρόκειται για ένα νέο κιτ που έχει την ονομασία 500 Marcia Corta το οποίο περιλαμβάνει νέους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, νέα sideskirts, αλλά και “φρυδάκια” για όλους τους τροχούς και σκοπός του είναι να δώσει στο 500ράκι μία πιο αγωνιστική μορφή.

Πιο αναλυτικά, ο εμπρός προφυλακτήρας έχει ένα τεράστιο άνοιγμα που τονώνει έτσι την αγριάδα του, ενώ το πάνω μέρος του προφυλακτήρα έχει 4 ανοίγματα ανάλογα με εκείνων των πρόσθετων φώτων που τοποθετούνται στα WRC για τους νυχτερινούς αγώνες. Ο πίσω προφυλακτήρας είναι σχεδόν ίδιος με τον μπροστά δηλαδή έχει και εκείνος το τεράστιο άνοιγμα στο κέντρο του (χωρίς βέβαια τις αλα WRC θήκες για τα φώτα) ενώ στις δύο άκρες του κάτω μέρους του φιλοξενούνται οι δύο απολήξεις της εξάτμισης με το τελείωμα του να κάνει έναν ψευτοδιαχύτη. Στα πλαϊνά του αυτοκινήτου υπάρχουν πάνω από τους τροχούς φρυδάκια που οπτικά μεγαλώνουν τα μετατρόχια των αξόνων με τα sideskirts να μειώνουν την απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει και η πανέμορφη νέα αεροτομή στην τρίτη πόρτα.

Παρόλο που οπτικά είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό και παραπέμπει το 500 σε ένα καθαρά αγωνιστικό προφίλ, εν τούτης οι δύο σχεδιαστές αυτόν τον καιρό συζητάνε με χρηματοδότες για να αναλάβουν την υλοποίηση του έργου τους. Ελπίζω να βρουν σύντομα και να το βγάλουν στην παραγωγή. Απόλαυσέ το στη gallery που ακολουθεί.

[Πηγή: Camal]