Η απόφαση για το αν ή όχι το Audi Quattro Concept θα περάσει στη παραγωγή θα αποφασιστεί τον προσεχή Σεπτέμβριο αφού τότε φημολογείται ότι η Audi θα το ανακοινώσει επίσημα κατά την διάρκεια της έκθεσης της Φρανκφούρτης. Ο επικεφαλής του τμήματος Quattro της Αudi, Stephan Reil, σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Inside Line δήλωσε ότι το πρωτότυπο έλαβε καλές κριτικές το οποίο χάρη στη χρήση “εξωτικών” υλικών ζυγίζει κάτι λιγότερο από 1.400 κιλά.

Η Audi σκοπεύει αν το βγάλει στη παραγωγή, να μην το κάνει να ζυγίζει πάνω από τα 1.400 κιλά, πράγμα που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο θα πρέπει να διαθέτει αρκετά μέρη από “εξωτικά” υλικά (carbon, CFRP κτλ), πράγμα που θα κάνει την τιμή του να είναι μεγαλύτερη από αυτή που θα έπρεπε να είναι.

Ο Reil δήλωσε ότι στόχος τους είναι να δημιουργήσουν ένα “exotic car” περιορισμένης παραγωγής (γύρω στις 500 με 1000) φορώντας τον κινητήρα του RS5 ο οποίος θα αποδίδει περισσότερα άλογα. Να θυμίσω ότι το RS5 φορά τον ατμοσφαιρικό 4.2-λίτρων V8 απόδοσης 450 ίππων με 430 Nm ροπής.

Ο κινητήρας θα τοποθετηθεί κατά μήκος και όχι εγκάρσια με το αυτοκίνητο παραγωγής, αν τελικά εγγριθεί, να μην κυκλοφορεί νωρίτερα από το 2013.

[Πηγή: Inside Line]