Webber: Αγνόησα εντολές της ομάδας για να μην περάσω τον Vettel!

Σχετικά άρθρα

Γνωρίζεις ότι από φέτος τα team orders είναι ελεύθερα. Μπορεί πέρυσι η Red Bull να έλεγε ότι αφήνει τους οδηγούς της να τρέξουν ελεύθερα, ωστόσο, φαίνεται πως φέτος δεν έχει την ίδια γνώμη. Σύμφωνα με τον Mark Webber, η RBR του είπε 4 φορές να διατηρήσει τη διαφορά που είχε από τον Sebastian Vettel, όταν ο Αυστραλός τον πλησίαζε στους τελευταίους γύρους του Βρετανικού Grand Prix.

Η ομάδα μου είπε περίπου 4 φορές να διατηρήσω τη διαφορά από τον Seb. Αλλά δεν ήμουν χαρούμενος με αυτό, επειδή ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάς στη Formula 1, έτσι συνέχισα να πιέζω. Σε περίπτωση που ο Fernando εγκατέλειπε στον τελευταίο γύρο, θα παλεύαμε για την πρώτη θέση. Φυσικά, αγνόησα την ομάδα, επειδή ήθελα ακόμα μία θέση. Ο Seb έκανε το καλύτερο που μπορούσε, εγώ έκανα το καλύτερο που μπορούσα, σίγουρα δεν θέλω να τρακάρω με κανέναν. Αυτό ήταν.

Σε όλους τους φετινούς αγώνες, ο Webber έχει τερματίσει πίσω από τον Vettel. Στο Silverstone, η ομάδα έδειξε ποιος θέλει να είναι το νούμερο ένα. Παρόλα αυτά, ο 34χρονος δε θεωρεί πως είναι νούμερο δύο οδηγός, πίσω από τον 23χρονο.

Όχι πραγματικά. Ήθελα απλώς να τερματίσω τον αγώνα. Με 4 ή 5 γύρους να μένουν για το τέλος, άρχισαν να μου λένε σχετικά με το να κρατήσω τη θέση μου. Φυσικά, αυτοί θέλουν βαθμούς, αλλά εγώ, επίσης, θέλω να πάρω μερικούς βαθμούς.

Τι λέει ο Vettel για όλα αυτά;

Προσπάθησα να μείνω μπροστά, προφανώς, ανταγωνιστήκαμε ο ένας τον άλλον. Νομίζω ότι δεν υπάρχει κάτι κακό σε αυτό από την πλευρά της ομάδας. Αν έχεις δύο αυτοκίνητα απομονωμένα, ο πρώτος τύπος είναι μακριά και ο τέταρτος αρκετά μακριά, επίσης. Από την πλευρά της ομάδας, δεν υπάρχει καμιά γνώμη για τους αγώνες και δεν προσπαθεί να κάνει κάτι ανόητο, επειδή οι βαθμοί για την ομάδα είναι ίδιοι. Η διαφορά μεταξύ της δεύτερης και τρίτης θέσης δεν είναι μεγάλη, αλλά, φυσικά, προσπαθούμε να αγωνιστούμε. Τι να πω; Εγώ προσπαθούσα να υπερασπιστώ τη θέση μου, πράγμα που έκανα. Αγωνιζόμουν, ο Mark ήταν ταχύτερος. Μετά, υπήρξε η καρώ σημαία.

Λίγοι οδηγοί θα συνέχιζαν να πιέζουν για να περάσουν, αγνοώντας τις εντολές της ομάδας τους. Μπράβο στον Webber! Άλλοι να τα βλέπουν αυτά…

[Πηγή: Formula 1, ESPNF1 | Photo Copyright: REUTERS/Leonhard Foeger]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...