Μπορεί και οι 4 νίκες του Jenson Button με τη McLaren να ήρθαν σε μεικτές συνθήκες και το γεγονός ότι η MP4-26 είναι, ίσως, το ταχύτερο μονοθέσιο σε υγρή πίστα, ο Πρωταθλητής του 2009 θέλει στεγνό αγώνα στο Spa, καθώς πιστεύει ότι το βρετανικό μονοθέσιο είναι πολύ ανταγωνιστικό σε στεγνό οδόστρωμα. Ο Βρετανός μίλησε και για το DRS, λέγοντας ότι η FIA σωστά το απαγόρευσε από το πέρασμα της Eau Rouge.

Παρά τον άστατο καιρό, νομίζω ότι μάθαμε αρκετά σήμερα. Δεν κάναμε όσος γύρους θα θέλαμε στο στεγνό, αλλά πάλι κάναμε κάποια λογική πρόοδο. Δοκίμασα διαφορετικούς συνδυασμούς στην πίσω πτέρυγα, και ο καθένας έχει τα θετικά και τ’ αρνητικά του. Ο υγρός καιρός δε σε βοηθάει να κάνεις ουσιαστικές συγκρίσεις, και θα είναι πρόκληση ποιο set-up θα επιλέξουμε, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε.

Μιλώντας προσωπικά, πιστεύω ότι μπορεί να ήταν πιο διασκεδαστικό να τρέχεις με το DRS στο Eau Rouge, αλλά από την άλλη, υποθέτω ότι για την ισορροπία η FIA έκανε τη σωστή επιλογή. Χάνεις πολλή κάθετη δύναμη με την ενεργοποίηση του DRS και είναι πιο ασφαλές να το κρατήσεις κλειστό μέσα στη στροφή.

Σίγουρα, θα προτιμούσα στεγνό αγώνα την Κυριακή. Φαντάζομαι ότι θα κάναμε πολύ καλή δουλειά και στο βρεγμένο, αλλά νομίζω ότι είμαστε πολύ δυνατοί στο στεγνό. Τα Red Bull είναι πολύ δυνατά στο μεσαίο τομέα, αλλά είμαστε σίγουρα σε καλή κατάσταση.


[Πηγή: McLaren | Photo Copyright: HOCH ZWEI]