Τώρα ξέρω ότι αυτό θα ακουστεί σαν πολιτικό σχόλιο, αλλά το ξερες ότι ο Muammar Gaddafi είναι δικό μας παιδί; Ώπα ρε, κάτσε λίγο μή βαράς θα σου εξηγήσω τι εννοώ. Τώρα σχόλιο για το δικτάτορα δε θες να σου κάνω, δημοκράτης άνθρωπος είμαι και πιστεύω σε κάποιες αρχές και αξίες. Αλλά όταν βλέπω κάγκουρα, δε μπορώ να μη το στηρίξω το παλικάρι και να τον κάνω και θέμα στο AutoBlog.

Ναι καλά διάβασες. Ο Gaddafi είναι αρχικαγκουράκος στη Λιβύη και κυκλοφορούσε μέσα στα ανάκτορα (έκανε drift σε ελεγχόμενο χώρο, όχι ότι φοβόταν να βγει) με τουμπανιασμένα αυτοκίνητα. Ένα από αυτά ‘απελευθέρωσαν’ οι επαναστάτες. Πρόκειται για ένα custom Fiat 500 που τουμπάνιασε η Castagna για λογαριασμό του Muammar με κόστος μόλις $130.000. Τώρα θα μου πεις, καλά τόσο τσίπης ήταν ο Muammar που δεν το φούλαρε πριν την κάνει με ελαφρά και αναγκάζονται τώρα οι άνθρωποι να το σπρώχνουν; Και θα σου πώ οτι δε ξερω αν είναι τσίπης ο δικτάτορ, αλλά το αμάξι δε καίει απο αυτό. Ναι, καλά διάβασες, είναι ηλεκτροκίνητο.

Δημοσίευμα της Ιταλικής εφημερίδας Corriere Della Sera, αναφέρει ότι το αυτοκίνητο έφτασε τη Λιβύη το 2009 και υπήρχε μεσολαβητής ώστε να μη γίνει γνωστή η ταυτότητα του αγοραστή. Τώρα ξέρω τι θα ρωτήσεις! Γιατί δε το φορτίζανε πριν το πάρουν; Και αυτό φρόντισα να το μάθω. Δε βρίσκαν το καλώδιο τα παλικάρια. Και εντάξει, στη τελική, επανάσταση κάνουμε, με καλώδια θα ασχολούμαστε; Μόλις βρεθούν και άλλα καγκουραμαξάκια στο γκαράζ του ανακτόρου της Λιβύης, να ξέρεις ότι θα σε ο πρώτος που θα το μάθει.


[Πηγή: Corriere Della Sera | Photo Copyright: AP Photo/Sergey Ponomarev]