Υβριδικά, ηλεκτρικά, κυψελών υδρογόνου, βιοντίζελ και φυσικού αερίου. Αυτές τις λύσεις έχεις βρει μέχρι στιγμής η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία ώστε να δημιουργήσουν αυτοκίνητα τα οποία θα καταναλώνουν οτιδήποτε διαφορετικό εκτός από παράγωγα του πετρελαίου. Τι θα έλεγες και για πυρηνικά αυτοκίνητα; Όχι δεν κινούνται με ουράνιο αλλά με θόριο, ένα ήπιο ραδιενεργό υλικό το οποίο έχει ατομικό αριθμό 90 και ατομικό βάρος 232.0381. Έχει θερμοκρασία τήξης 1750 °C και θερμοκρασία βρασμού 4790 °C ενώ ανακαλύφθηκε το 1882.

Υπεύθυνη εταιρία για την ανάπτυξη της ιδέας αυτής, είναι η Laser Power Systems, η οποία ετοιμάζει έναν jet λέιζερ ηλεκτροκινητήρα που χρησιμοποιεί το θόριο. Ο τρόπος λειτουργίας σχετικά απλός. Το θόριο θα το χτυπά το λέιζερ έτσι ώστε αυτό να παράγει θερμότητα. Η θερμότητα θα παράγει ατμό ο οποίος θα μαζεύεται μέσα σε ένα κλειστό σύστημα όπου η γεννήτρια ρεύματος θα τον χρησιμοποιεί για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια. Το σύστημα είναι αρκετά ασφαλές, δεν μπορεί να “μετατραπεί” σε όπλο και η εταιρία υποστηρίζει ότι θα ήταν η κατάλληλη τεχνολογία για φορητούς φορτιστές.

Οι άνθρωποι της Laser Power Systems αναφέρουν ότι μόλις 8 γραμμάρια θορίου, μπορούν να φτάσουν για να κινηθεί ένα αυτοκίνητο για περίπου 500.000 χλμ. Η ιδέα του θορίου δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει στο τραπέζι των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, αφού η Cadillac στην έκθεση του Σικάγου του 2009, είχε παρουσιάσει το World Thorium Fuel Concept.

[Πηγή: Txchnologist]

 • Phaethon

  Ωραία όλα αυτά αλλά με τα απόβλητα τι γίνεται?

  Σε περίπτωση σύγκρουσης έχουμε mushroom?

 • LJ

  Αυτη την ιδεα θελω να την δω στην πραξη, ακουγεται πολυ ενδιαφερουσα!

 • αν κ είμαι υπέρμαχος της πυρηνικής ενέργειας για παραγωγή ηλεκτρισμού αυτό δε μου κάνει κάτι!!
  Υ.Γ: ΑΒ υπάρχουν κ τα εναλλακτικά καύσιμα απο καλαμποκι κλπ, βιοντιζελ…χαχαχαχα!!!

  • α ναι, τα ξέχασα αυτά :P μπήκαν!

 • Tsou Kostas

  ακομα κι αν ειναι μακραν η καλυτερη λυση, δεν εχει καμια ελπιδα απο τους οικολογους.

 • εγω ξερω οτι 8α κανει παταγο αν βγει, στην αλ καιντα!!!!! και ασ λενε αυτοι οτι δεν γινετε οπλο!!!!
  οπωσ και να το κανουμε 8α ειναι must ενασ ταλιμπαν να εχει το δικο “πυρινοκηνιτο” οχημα!!!!  :-)

  • πω πω !! ούτε που θέλω να το σκέφτομαι :D :D :D ίσως γι’αυτό να μην βγει ποτέ