Το ξέρεις ότι η Maserati θα παρουσιάσει το πρωτότυπο της SUV στη Φρανκφούρτη σε λίγες μέρες. Οι Ιταλοί δεν έχουνε δώσει καμία σχετική φωτογραφία του νέου SUV που θα βασίζεται πάνω στο Jeep Grand Cherokee αλλά το AutoNews ετοίμασε έναν οδηγό για το τι θα δούμε στη Φρανκφούρτη και μέσα του βρίσκεται και η φωτογραφία του SUV των Ιταλών.

To αυτοκίνητο παραγωγής θα είναι έτοιμο το 2013 με τον Sergio Marchionne (ο οποίος πρόσφατα εκτος από CEO της Fiat και της Crysler, έγινε και πρόεδρος της δεύτερης) πιστεύει ότι θα βοηθήσει σημαντικά στον στόχο των 50.000 πωλήσεων ετησίως έως το 2013, στόχος αρκετά φιλόδοξος αφού το 2010 πούλησε μόλις 5.675 αυτοκίνητα.

Μηχανικά αναμένεται να φορά τον HEMI V8 κινητήρα 6.4-λίτρων του Jeep Grand Cherokee SRT8 απόδοσης 456 ίππων καθώς και τον V6 πετρελαιοκινητήρα 3.0-λίτρων. Επίσης ο ίδιος ο Marchionne έχει επιβεβαιώσει ότι θα φορά V8 και V12 κινητήρες Ferrari. Αρκετά πιθανό είναι υπάρχει και πετρελαιοκίνητη έκδοση ειδικά για την Ευρωπαϊκή αγορά όπως και ο V8 4.7-λίτρων της εταιρίας.

Η κατασκευή του θα γίνει στο εργοστάσιο της Chrysler στο Jefferson North στο Detroit και όχι στο εργοστάσιο της Modena που κατασκευάζονται οι υπόλοιπες Maserati. Η τιμή του θα κυμαίνεται γύρω στις 63.800 ευρώ. Thanks fro the tip, Mika!

[Πηγή: AutoNews, Bloomberg]