H Suzuki καταγγέλει την Volkswagen για παραβίαση της συνεργασίας τους

Σχετικά άρθρα

Μέσω της δικαστικής οδού φαίνεται ότι θα λυθεί η συνεργασία της Volkswagen και της Suzuki αφού οι δύο πλευρές δεν θέλουν να βάλουν νερό στο κρασί τους. H Suzuki στα τέλη του Σεπτέμβρη είχε ανακοινώσει ότι ζητά από την VW να της δώσει πρόσβαση σε τεχνολογίες που σύμφωνα με τους Ιάπωνες ήταν νευραλγικής σημασίας. Η VW δεν έδωσε τίποτα στους Ιάπωνες, με τους τελευταίους να βγάζουν χθες νέο δελτίο τύπο στο οποίο δηλώνουν ότι η Volkswagen παραβίασε τους όρους της μεταξύ τους συμφωνίας και απαιτούν την λύση αυτής, πουλώντας τους το 19.9% των μετοχών που κατέχουν.

Ο πρόεδρος της Suzuki, Osamu Suzuki, αναφέρει στο δελτίο τύπου ότι:

Η συνεργασία που υπογράψαμε με την VW το 2009, είχε ως στόχο να διευκολύνει την πρόσβαση της Suzuki στις τεχνολογίες της VW. Εξακολουθώ να είμαι απογοητευμένος που δεν έχουμε λάβει αυτά που μας είχανε υποσχεθεί. Εάν η Volkswagen δεν επιθυμεί να μας δώσει την τεχνολογία αυτή, τότε πρέπει να επιστρέψει τις μετοχές της Suzuki.

Η Volkswagen απάντησε αμέσως μέσω του εκπροσώπου της Michael Brendel, ο οποίος δήλωσε:

Η Volkswagen έχει κάνει από την αρχή, ότι είναι δυνατόν, ώστε να διασωθεί η συνεργασία των δύο εταιριών. Οι κατηγορίες που μας προσάπτει η Suzuki είναι εντελώς αβάσιμες.

Να θυμίσω ότι όλα ξεκίνησαν τον Ιούλιο όταν οι Γερμανοί δήλωσαν απογοητευμένοι από την μέχρι τώρα συνεργασία με τους Ιάπωνες, με τον πρόεδρο της Suzuki να δηλώνει ότι ποτέ μέχρι στιγμής η εταιρία του δεν έχει χρησιμοποιήσει καμία τεχνολογία της VW και ότι αν κάποια στιγμή χρειαστούν βοήθεια, θα κοιτάξουν να την βρούνε από άλλους κατασκευαστές, όπως και έκαναν με τους πετρελαιοκινητήρες της Fiaτ, κίνηση που όπως φαίνεται ξεχείλισε το ποτήρι.

Η Suzuki είχε δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν θέλει πλέον την συνεργασία αυτή και ότι επιθυμεί να εξαγοράσει πίσω το 19.9% των μετοχών της που κατέχουν οι Γερμανοί, η VW φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένη να κάνει μια τέτοια κίνηση. Η Suzuki στη συνέχεια θέλησε να συνεργαστεί περαιτέρω με την Fiat, κίνηση που ο Sergio Marchionne καλοβλέπει. Ακολούθησε μια περίοδος που οι δύο εταιρίες ούτε που μιλούσαν έως ότου η VW βγάλει το δελτίο τύπου στο οποίο ανέφερε ότι αναθεωρεί την σχέση με την Suzuki. Αυτά που ακολούθησαν τα διάβασες παραπάνω. Για να δούμε ποιο θα είναι το επόμενο επεισόδιο του σήριαλ;

[Πηγή: Suzuki, Bloomberg | Photo Copyright: REUTERS/Issei Kato]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Suzuki Motor Corporation Serves Volkswagen AG a Notice of Breach Regarding Partnership

14 October 2011. Hamamatsu, Japan. Suzuki Motor Corporation (“Suzuki”) has today served Volkswagen AG (“VW”) with a ‘notice of breach’ in relation to the companies’ 9 December 2009 Framework Agreement.

The notice requires that VW remedies numerous breaches of the companies’ Framework Agreement. The notice follows a period of prolonged efforts by Suzuki to progress its relationship with VW, as agreed at the partnership’s inception.

Suzuki’s Chairman and CEO, Osamu Suzuki, said today, “This capital alliance was intended to facilitate Suzuki’s access to VW’s core technologies. I remain disappointed that we have not received what we were promised. If Volkswagen will not allow access it must return Suzuki’s shares. We are very encouraged by Suzuki’s consistently solid performance. We remain on track for profitability and are excited about the potential for future growth.”

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...