Συνήθως, όταν η BMW κυκλοφορεί την νέα Μ3, την λανσάρει πρώτα σε κουπέ έκδοση και μετά ακολουθεί η ομολογουμένως λιγότερη επιτυχημένη σε πωλήσεις sedan έκδοση. Αλλά αυτό δε θα συμβεί στο τελευταίο μοντέλο που παρουσιάστηκε πριν δύο βδομάδες, όπου σύμφωνα με πληροφορίες εκ των έσω, πρώτα θα παρουσιαστεί η sedan M3, που έχουμε δει spy photos και renderings, και εν συνέχεια θα ακολουθήσει η coupe έκδοση.

Οι πηγές αναφέρουν δυο λόγους: πρώτον, η νέα M3 sedan μπορεί να εισαχθεί νωρίτερα στην αγορά, χωρίς η BMW να περιμένει την εξέλιξη της πλατφόρμας που θα βασίζεται η νέα coupe F30 και δεύτερον κι πιο σημαντικό επειδή η M3 sedan θα χάσει ένα μέρος του «hardcore» χαρακτήρα της.

Δε χρειάζεται να απελπιζόμαστε και να αγχωνόμαστε γιατί αυτά αφορούν την sedan M3. Η Coupe και Cabrio εκδόσεις, θα διατηρήσουν τα κλασικά επιθετικά και εξωστρεφή χαρακτηριστικά οδήγησης όμως θα διαφοροποιούνται από το σεντάν με κύριες διαφορές την ονομασία, με επικρατέστερο ονομασία M4 και πιθανότατα μια πιο “τσιμπημένη” τιμή.

[Πηγή: PistonHeads]