Ο Ιαπωνικός γίγαντας πατάει στα πόδια του ξανά και σκοπεύει το 2012 να αυξήσει τις πωλήσεις του κατά 20%, πουλώντας 8.48 εκατ. αυτοκίνητα. Το 2011, η Toyota αντιμετωπίζοντας σεισμούς, τσουνάμι και πλημμύρες κατάφερε και πούλησε 7.9 εκατ. αυτοκίνητα, -6% σε σχέση με το 2010, αλλά οι Ιάπωνες έχουνε βάλει στόχο να μην παραδώσουν τα όπλα τόσο εύκολα. Η φετινή πτώση οφείλεται κυρίως στην μείωση κατά 19% της εγχώριας αγοράς, αλλά αυτό ευελπιστεί να αλλάξει τον επόμενο χρόνο.

Το 2012 η Toyota θέλει να πουλήσει 8.48 εκατ. ενώ το 2013 έχει βάλει στόχο τα 8.95 εκατ. πωλήσεις. Και παρότι φέτος φαίνεται να χάνει τον τίτλο της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας του κόσμου από την GM και το VW Group, τα πράγματα θα αλλάξουν το 2012, αφού θέλει να πάρει το στέμμα της πίσω. Αναλυτικά τις προβλέψεις μπορείς να τις βρεις σε αυτό το pdf.

[Πηγή: Toyota]

 • funster

  Οτι θα εχουν αυξηση στις πωλησεις αυτο ειναι βεβαιο. Κυριως διοτι ειχαν πτωση λογω φυσικων φαινομενων. Οποτε αρκει μονο να ορθοποδησουν για να σημειωσουν μια καποια αυξηση,
  Τωρα το 20% ειναι αρκετα αισιοδοξο νουμερο. 
  Και αυτο, γιατι αν σκεφτεις το μονο νεο εμπορικό αμαξι που εχουν ειναι το νεο Yaris. Τα αλλα , ναι μεν εμπορικότατα, αλλα δεν ειναι κατι νέο ωστε να προκαλέσουν αυξηση των πωλήσεων.
  Το καινουριο GT από την αλλη, καλό, κακό, χρυσό, μούφα, οτι θέλει ο καθένας, δεν ειναι το εμπορικό αμάξι που θα προκαλέσει τετοια αυξηση.

  Τελοσπάντων, σε ενα χρόνο θα ξέρουμε. Και όπως λέμε ο επιτυχημένος ανταγωνισμός μόνο καλός για τον καταναλωτή βγαίνει.

  • gt-86. Το αυτοκίνητο αυτό θα τους σώσει!