Η Porsche ανακοίνωσε ότι σήμερα ότι κατασκεύασε την 100.000στη δεύτερης γενιάς Cayenne στο εργοστάσιο της στην Λειψία, το οποίο φέτος κλείνει τα 10 χρόνια λειτουργίας του. Στο ίδιο εργοστάσιο, εκτός από την Cayenne, κατασκευάζεται και η Panamera, η οποία μέχρι σήμερα έχει πούλησε περισσότερες από 70.000 μονάδες. Συνολικά 93.800 αυτοκίνητα -περισσότερα από κάθε άλλη φορά- κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της Λειψίας μέσα στο 2011.

Η 100.000στη Cayenne είναι βαμμένη σε λευκό χρώμα, φορά τον V8 κινητήρα και ο ιδιοκτήτης της είναι στη Βραζιλία. Σήμερα η Cayenne πωλείται σε περισσότερες από 124 χώρες και μαζί με την πρώτη γενιά Cayenne, η Porsche έχει πουλήσει περισσότερα από 360.000 μονάδες, από το 2002.

Λόγω της αυξημένης ζήτησης των Cayenne και Panamera, η Porsche θα προσθέσει και τρίτη βάρδια στο εργοστάσιο της Λειψίας από τα τέλη του Ιανουαρίου έτσι ώστε να κατασκευάζονται περίπου 500 οχήματα κατά μέσο όρο καθημερινά. Εκτός αυτού, οι Γερμανοί έχουνε ξεκινήσει τις εργασίες επέκτασης του εργοστασίου, έτσι ώστε από το τέλος του 2013 να μπορεί να κατασκευάζει εκεί και την Cajun. Η Porsche θα επενδύσει 500 εκατ. ευρώ δημιουργώντας παράλληλα 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

[Πηγή: Porsche]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Το 100.000ό Cayenne τελευταίας γενιάς βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής

“Η χρονιά της επετείου “10 ετών ζωής του εργοστασίου της Porsche στη Λειψία” ξεκινά με ένα ορόσημο παραγωγής

Στουτγάρδη/Λειψία. Το 100.000ό Cayenne δεύτερης γενιάς συναρμολογήθηκε σήμερα στη Λειψία. Ταυτόχρονα, με αυτήν την επέτειο παραγωγής ανοίγει και η αυλαία μιας επετειακής χρονιάς γεμάτης εξελίξεις στις εγκαταστάσεις της Porsche στη Σαξονία. “Η επιτυχημένη πορεία του εργοστασίου της Porsche στη Λειψία ξεκίνησε πριν δέκα χρόνια. Αυτό που πριν ήταν μια ανεκμετάλλευτη έκταση, σήμερα συγκαταλέγεται στα πιο σύγχρονα εργοστάσια αυτοκινήτων του κόσμου. Εκτός από το Cayenne, στη Λειψία κατασκευάζεται και το πολυτελές σαλούν της Porsche, η πολύ επιτυχημένη Panamera, ένα μοντέλο που πλέον έχει παραχθεί σε περίπου 70.000 μονάδες. Έτσι, περισσότερα από 93.800 οχήματα βγήκαν από το εργοστάσιο της Porsche στη Λειψία το 2011, αριθμός που ξεπερνά την παραγωγή κάθε άλλου έτους στο παρελθόν”, δήλωσε ο κ. Wolfgang Leimgruber, Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Παραγωγής και Logistics της Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG.

Το 100.000ό Cayenne λευκού χρώματος “pure white” με κινητήρα V8 ετοιμάζεται αυτήν ακριβώς τη μέρα για να παραδοθεί στο νέο κάτοχό του, στη Βραζιλία. Το Cayenne πωλείται σήμερα σε περισσότερες από 124 χώρες και σε πέντε διαφορετικές εκδόσεις, με κινητήρες των οποίων η απόδοση κυμαίνεται από 245 έως 500 ίππους, με μέση κατανάλωση καυσίμου από 7,2 έως 11,5 λίτρα ανά 100 χλμ. Το Cayenne δεύτερης γενιάς παράγεται στη Λειψία από το 2009, με την Porsche να έχει παραδώσει πάνω από 360.000 μονάδες της πρώτης γενιάς από το 2002.

“Λόγω της σταθερά υψηλής ζήτησης για τα μοντέλα Cayenne και Panamera, θα προσθέσουμε μια τρίτη βάρδια παραγωγής στα τέλη Ιανουαρίου. Με τη νέα διαδικασία παραγωγής, θα παράγονται καθημερινά 500 οχήματα κατά μέσο όρο”, προσέθεσε ο κ. Leimgruber. Η προσθήκη τρίτης βάρδιας αποτελεί μία μόνο από τις πολλές προκλήσεις στο άμεσο μέλλον. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι οικοδομικές εργασίες για μια μεγάλη επέκταση του εργοστασίου. Ένα βαφείο και μια γραμμή συναρμολόγησης αμαξωμάτων για μια εντελώς νέα σειρά μοντέλων που θα παράγεται στο εργοστάσιο της Λειψίας από το 2013 και μετά είναι μεταξύ των εγκαταστάσεων που κατασκευάζονται, σε μια έκταση 70 στρεμμάτων. Η Porsche επενδύει συνολικά 500 εκατομμύρια ευρώ στη γραμμή παραγωγής της Σαξονίας για τη συναρμολόγηση του Cajun, δημιουργώντας περισσότερες από 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

Ο κ. Siegfried Bülow, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, εξηγεί: “Το 2012 θα είναι συνεπώς μια συναρπαστική χρονιά γεμάτη εξελίξεις, από πολλές απόψεις. Υποδεχόμαστε πολλούς νέους εργαζόμενους, διοργανώνουμε τελετές εγκαινίων στις νέες εγκαταστάσεις, γιορτάζουμε την 500.000ή Porsche που θα κατασκευαστεί στη Λειψία και, κάτι τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, γιορτάζουμε τη δέκατη επέτειο από την έναρξη της παραγωγής στο εργοστάσιο.”

[/learn_more]