Την Foliatec όσοι ασχολείστε με το tuning, σίγουρα την ξέρετε. Για όσους δεν την γνωρίζουν να πω ότι είναι μια Γερμανική εταιρία όπου παράγει από σπρέυ για να βάψεις τις δαγκάνες των φρένων, μέχρι μεμβράνες για τα παράθυρα και αυτοκόλλητα βινυλίου για να ντύσεις το αυτοκίνητο σου.

Η νέα της δημιουργία ωστόσο σίγουρα είναι κάτι που οι απανταχού άνθρωποι που ασχολούνται με την βελτίωση του αυτοκινήτου τους, πιθανώς να το λατρέψουν. Τι είναι; Ένα σπρέυ το οποίο περιέχει υγρό βινύλιο ώστε να “βάψεις” τις ζάντες σου σε ότι χρώμα επιθυμείς, χωρίς να χρειάζεται να τις πας σε βαφέα, με το αποτέλεσμα να είναι αναστρέψιμο ότι ώρα το θελήσεις.

Η Foliatec λέει ότι με δύο σπρέι Spray Film των 400 ml μπορεί κάποιος να “βάψει” και τις 4 ζάντες του αυτοκινήτου εντελώς μόνος του. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και μπορεί να την κάνει ο καθένας, αφού το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να μασκάρει το εσωτερικό της ζάντας και το ελαστικό και στη συνέχεια να ψεκάσει το βινύλιο.

Το σπρέι τοποθετεί ένα είδος λάστιχου-βινυλίου, πάνω στην ζάντα, το οποίο δεν φεύγει κατά το πλύσιμο του αυτοκινήτου. Αν τον βαρεθείς πολύ απλά μπορείς να το απομακρύνεις πάνω από την ζάντα, απλά ξεφλουδίζοντας το.

Στη Γερμανία το κάθε σπρέι κοστίζει €27.95 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα μέρη του αυτοκινήτου, όπως οι καθρέπτες και οι προφυλακτήρες. Μέχρι στιγμής είναι διαθέσιμο σε μαύρο ματ, πράσινο και ανθρακί. Η Foliatec θα το δείξει για πρώτη φορά στο κοινό κατά την διάρκεια του Tuning World Bodensee 2012 στις 28 Απριλίιου, στη πόλη Friedrichshafen της Γερμανίας.

[Πηγή: Foliatec]