Η παχυσαρκία είναι μια μάστιγα η οποία πλήττει ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων τόσο σε Ευρώπη όσο και σε Αμερική. Και αν οι Αμερικάνοι κρατάνε τα ηνία με τους περισσότερους παχύσαρκους ενήλικες, αφού ένας στους τρεις είναι παχύσαρκος (με δείκτη μάζας σώματος, μεγαλύτερο του 30), στην Ελλάδα είμαστε οι πρώτοι στον κόσμο στη παιδική παχυσαρκία. Εκτός του ότι ένας παχύσαρκος άνθρωπος χάνει περίπου 3 χρόνια από τη ζωή του, με το αν είχε φυσιολογικά κιλά, τώρα ήρθε να προστεθεί ακόμη μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Μπάφαλο, η οποία αναφέρει ότι όσο περισσότερα παραπανίσια κιλά έχεις, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχεις να χάσεις τη ζωή σου, σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος λόγω τραυματισμών.

Η έρευνα έδειξε ότι ένας παχύσαρκος έχει 21% μεγαλύτερες πιθανότητες, από έναν φυσιολογικό σε κιλά άνθρωπο, να χάσει τη ζωή τους, ενώ το ποσοστό αυτό εκτινάσσεται στο 56%, για τους παθολογικά παχύσαρκους.

Το πανεπιστήμιο προτείνει στις αυτοκινητοβιομηχανίες να διεξάγουν από εδώ και στο εξής δοκιμές πρόσκρουσης με ανδρείκελα με παραπανίσια κιλά, αφού το ποσοστό παχυσαρκίας αυξάνεται, ώστε να βοηθήσουν τους ανθρώπους αυτούς να επιβιώσουν από ένα ατύχημα.

[Πηγή: SUNY Buffalo]