Κέρδη μετά από 8 χρόνια για τον Pininfarina

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με το Automotive News ο οίκος Pininfarina θα κλείσει κερδοφόρα το 2012, χάρη στην αναδιάρθρωση του χρέους των 182.600.000 ευρώ που υπέγραψε τον Απρίλιο αλλά και την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής από το 2015 στο 2018.

Επίσης ο οίκος Pininfarina δήλωσε την Παρασκευή ότι αναμένει να προβεί σε λειτουργικές ζημίες το 2012, αλλά θα έχει καθαρό κέρδος, διότι θα ωφεληθεί από μια αύξηση του εφάπαξ, ύψους περίπου 45 εκατ. ευρώ. Το πρώτο τρίμηνο του 2012 οι απώλειες μειώθηκαν στα 3,1 εκατ. ευρώ από τα 6,5 εκατ. ευρώ ζημιάς το αντίστοιχο τρίμηνο ένα χρόνο πριν ενώ τα έσοδα ανήλθαν σε 15,7 εκατομμύρια ευρό από 13,4 εκατομμύρια ευρώ πέρσι.

Το στούντιο Pininfarina που έχει σχεδιάσει, μεταξύ άλλων, αυτοκίνητα για τη Ferrari, Maserati, η Rolls-Royce και Cadillac και θα κλείσει το τμήμα κατασκευής για να εστιαστεί αποκλειστικά στον σχεδιασμό μετά από μια αύξηση του κεφαλαίου το 2009.

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος Silvio Pietro Angori είπε ότι η Κίνα θα να γίνει η μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας, περνώντας αυτή της Γερμανίας. Κίνα και τη Γερμανία αποτελούν περίπου το 35% των εσόδων της εταιρείας με την Ιταλία να συνεισφέρει περίπου το 20% και οι υπόλοιπες αγορές τα υπόλοιπα.

[Πηγή: Automotive News]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...