Η BMW πρόσφατα παρουσίασε την 3-πορτη έκδοση της νέας Σειράς 1 αλλά σε ότι αφορά την σεντάν έκδοση της φαίνεται ότι πρέπει να περιμένουμε ακόμη 3 χρόνια. Σύμφωνα με το Βρετανικό Autocar, η BMW 1-Series sedan θα παρουσιαστεί το 2015 με τους Γερμανούς να θέλουνε να γίνει ένα από τα πιο πετυχημένα μοντέλα τους.

Οι διαστάσεις του θα είναι μικρότερες από αυτές της νέας Σειράς 3, αλλά επειδή η νέα 3-αρα είναι μεγαλύτερη από την προηγούμενη γενιά, δεν θα είναι καθόλου παράξενο, αν η Σειρά 1 σεντάν, θα έχει εφάμιλλες διαστάσεις με αυτές της προηγούμενης Σειράς 3. Το αυτοκίνητο θα είναι ο πνευματικός διάδοχος της E30, της οποίας η παραγωγή ολοκληρώθηκε το 1994.

Το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί πάνω σε μια επιμικημένη πισωκίνητη πλατφόρμα και θα χρησιμοποιεί πολλά στοιχεία από την Σειρά 3. Το ίδιο πάτωμα, αναμένεται να φορά και η 1-Series GT, η οποία θα είναι διαθέσιμη και τετρακίνητη.

Μηχανικά θα φορά τους ίδιους τετρακύλινδρους και εξακύλινδρους κινητήρες που συναντάμε στην Σειρά 1, ενώ ίσως υπάρχει και μια ηλεκτρική έκδοση.

[Πηγή: Autocar]