Η BMW, πήρε ένα τεράστιο πρόστιμο που φτάνει τα 130 εκατ. ευρώ από τις Ελβετικές ρυθμιστικές αρχές γιατί ουσιαστικά δεν επιτρέπει στους ανθρώπους στην Ελβετία, να αγοράσουν ένα BMW, από κάποιον αντιπρόσωπο εκτός της χώρας, όπου είναι φθηνότερα, μιας και η ισοτιμία του ελβετικού φράγκου έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το Ευρώ (+20%), κάνοντας έτσι αρκετά ελκυστική την ιδέα να αγοράσει κάποιος ένα αυτοκίνητο από την Ε.Ε και να το εισάγει στην Ελβετία.

Η έρευνα της Comco (Ελβετική Επιτροπή Ανταγωνισμού) ξεκίνησε το 2010 όταν δέχτηκε αρκετές καταγγελίες ότι η κεντρική BMW μπλόκαρε την αγορά αυτοκινήτων BMW και Mini από άλλους αντιπροσώπους της στην Ευρώπη, λόγω μιας ρήτρας στις συμβάσεις των αντιπροσώπων που αναφέρει ότι δεν επιτρέπει να πουλούν αυτοκίνητα σε κατοίκους της Ελβετίας.

Η BMW είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που έχει μια τέτοια ρήτρα και αποδεικνύει ότι αναγκάζει τους Ελβετούς καταναλωτές να αγοράσουν το αυτοκίνητο τους αποκλειστικά από την χώρα τους, μια κίνηση που η Comco την χαρακτήρισε ως ανήθικη.

Η BMW απορρίπτει τις κατηγορίες και δηλώνει ότι θα καταθέσει έφεση κατά του προστίμου στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο.

[Πηγή: The Local]