Η BMW πήρε πρόστιμο €130 εκατ. από τις Ελβετικές ρυθμιστικές αρχές

Σχετικά άρθρα

Η BMW, πήρε ένα τεράστιο πρόστιμο που φτάνει τα 130 εκατ. ευρώ από τις Ελβετικές ρυθμιστικές αρχές γιατί ουσιαστικά δεν επιτρέπει στους ανθρώπους στην Ελβετία, να αγοράσουν ένα BMW, από κάποιον αντιπρόσωπο εκτός της χώρας, όπου είναι φθηνότερα, μιας και η ισοτιμία του ελβετικού φράγκου έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το Ευρώ (+20%), κάνοντας έτσι αρκετά ελκυστική την ιδέα να αγοράσει κάποιος ένα αυτοκίνητο από την Ε.Ε και να το εισάγει στην Ελβετία.

Η έρευνα της Comco (Ελβετική Επιτροπή Ανταγωνισμού) ξεκίνησε το 2010 όταν δέχτηκε αρκετές καταγγελίες ότι η κεντρική BMW μπλόκαρε την αγορά αυτοκινήτων BMW και Mini από άλλους αντιπροσώπους της στην Ευρώπη, λόγω μιας ρήτρας στις συμβάσεις των αντιπροσώπων που αναφέρει ότι δεν επιτρέπει να πουλούν αυτοκίνητα σε κατοίκους της Ελβετίας.

Η BMW είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που έχει μια τέτοια ρήτρα και αποδεικνύει ότι αναγκάζει τους Ελβετούς καταναλωτές να αγοράσουν το αυτοκίνητο τους αποκλειστικά από την χώρα τους, μια κίνηση που η Comco την χαρακτήρισε ως ανήθικη.

Η BMW απορρίπτει τις κατηγορίες και δηλώνει ότι θα καταθέσει έφεση κατά του προστίμου στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο.

[Πηγή: The Local]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Κάπως έτσι θα είναι η νέα BMW X3

Μέσα στους επόμενους μήνες η BMW θα παρουσιάσει τη νέα, τέταρτη γενιά της X3 και αυτές οι renderings φωτογραφίες μας δείχνουν πως θα μοιάζει...